FC Barcelona 3:3 Granada CF

FC Barcelona 3:3 Granada CF

Katalánská Barcelona na domácí půdě v rámci 24. kola La Ligy přivítala Granadu, která se nacházela v sestupovém pásmu. Naopak domácí po včerejším vítězství Realu Madrid nad Gironou dali faktické sbohem obhajobě titulu. V bráně Blaugranas poprvé od listopadu nastoupil ter Stegen, který při absenci Roberta vedl tým do zápasu jako kapitán. Krom něj Xaviho svěřencům chyběli ještě Alonso, Baldé, Gavi, Félix, Ferran Torres, Romeu, a vykartovaný Roque. 

První větší akci přinesla 13. minuta utkání. Krajní bek Barçy João Cancelo byl sražen v pokutovém území, nicméně sudí Ortiz penaltu nenařídil. Téměř vzápětí se však již mohli Blaugranas radovat. Šestnáctiletý křídelník Yamal se v pokutovém území po centru právě Cancela zorientoval nejlépe, a překonal gólmana Granady Batallu. V minutě 20. však mohlo být srovnáno. Uzuni minul, a ani Oscar Melendo nebyl schopen navrátilce ter Stegena překonat. Ještě před poločasem však hosté, kteří v této sezóně dosud získali venku pouze jeden jediný bod, srovnali. Pellistri přihrával Robertu Sánchezovi, a ten střelou pod břevno srovnal. 

Po změně stran mohl domácím vrátit vedení z formy hrající Lewandowski. Ten si však musel na gól ještě počkat. Hosté se však v mezičase ujali vedení. Uzuni prodloužil centrovaný míč na Pellistriho, a poslal Granadu do vedení. Po ose Gündoğan - Lewandowski však na druhé straně domácí okamžitě průběh utkání srovnali (2:2). Ignasi Miquel si o 3 minuty později naskočil na centrovaný míč, který ter Stegen reflexním zákrokem sice vytěsnil na tyč, nicméně od něj se pro domácí míč velmi smolně došoural za brankovou čáru. 

Na prahu poslední desetiminutovky pak agresivním přístupem obral soupeře o balón Lamine Yamal, který okamžitě poté napřáhl svou silnější levou nohou, a dalekonosnou střelou srovnal stav utkání na 3:3. Vítězství se ale ani on, ani jeho spoluhráči již nedočkali. 

Barcelona tak ostudně remizovala na domácí půdě s týmem bojujícím o sestup, a odmítla se druhé Gironě přiblížit na 3 body. Další zápas Xaviho svěřenci odehrají v sobotu od 18:30 ve Vigu proti Celtě. 


Přehled utkání

11. února 2024, 21:00 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 4

FC Barcelona

3 : 3 Miguel Ángel Ortiz Arias

Granada CF

Yamal (Cancelo) 14'  
  33' Ruiz
  43' Sánchez (Pellistri)
  60' Pellistri (Uzuni)
Lewandowski (Gündoğan) 65'  
  66' Miquel (Maouassa)
  78' Miquel
Fermín 78'  
Yamal 81'  
Sestava

ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Martínez, Cancelo (75' Raphinha) - de Jong, Christensen (67' Fermín), Gündoğan - Yamal, Lewandowski, Pedri (89' Guiu)

Sestava

Batalla - Sánchez, Rubio, Miquel, Maouassa - Hongla - Pellistri (84' Jozwiak), Gumbau (90+5' Torrente), Ruiz, Melendo (75' Callejón) - Uzuni (84' Arezo)




Diskuze

Xavi,legendo,prosím tě odpískej to nejpozdějí zítra,není na co čekat.Jdi zbírat zkušenosti a někdy v budoucnu se vrať.Jdeme od ostudy k ostudě.Jedině mladí mě naplňují nadějí.Nesmíme čekat do června.

11.02.2024, 23:22

Skvělý výkon proti silnému soupeři. Důležitý bod, abychom se vzdálili od 5.místa.... Takticky skvěle zvládnuté a hráči konečně pochopili co po nich Xavi chce. Naše základní jedenáctka zdecimovaná zraněními a doplněna o hráče z lavičky neskutečně zahrála proti našlapané jedenáctce Granady plné světových hráčů. Snad uhrajeme i bod ve Vigu a nezesměšní nás tam TOP útočník, vlastně TOP 3 útočník na světě Iago Aspas.

11.02.2024, 23:25

Prosím o opravu od redaktora, nyní tam má:
...dalekonosnou střelou srovnal stav utkání na 3:3. Vyrovnání se ale ani on, ani jeho spoluhráči již nedočkali.... Bylo myšleno vítězství

11.02.2024, 23:27
Hanys Johny Rivers
Systémový administrátor

Jo, dík

11.02.2024, 23:32

Už když se před svým druhým gólem hráči Granady řítili na naši branku (nijak zvlášť nebezpečně vypadající situace, podotýkám), byl jsem tak nějak přesvědčený, že to skončí v naší síti. A taky že jo.
Naše defenzíva je strašná tragédie. A poukazuju na to už od minulé sezóny, kdy se ještě všichni fanoušci plácali po ramenou, jakou že to máme neprostupnou zeď. Kromě velice častých (a velice fatálních) individuálních chyb totiž hlavně vůbec nefunguje jako celek. Však ti hráči se nedokážou domluvit ani na offsidové linii, a každý centr do vápna končí buď ohrožením brány nebo rovnou gólem. Bohužel i toto jde za trenérem.
Předpokládám sice, že na podobné věcí jsou tam jednotlivě zaměření kouči, ale i ty si vybírá (a případně nahrazuje) on. A o možné kvalitě našeho trenérského týmu vypovídá nejlíp asi fakt, že si Xavi za asistenta zvolil bratra.
Každopádně není možné s obránci jako jsou Araujo, Koundé, Cancelo, Christensen nebo Inigo, jakkoliv mohou být přeceňovaní, mít víc inkasovaných gólů než dvanáct dalších týmů LaLigy. Proto bych byl rád, kdyby se vedení nenechalo uchlácholit Xaviho oznámeným koncem a začalo řešit personální změny okamžitě. Tím nutně nemyslím odvolání trenéra, ale pro začátek jen těch, kteří jsou za tu otřesnou obranou hru zodpovědní. Protože úplně stejné hovno tam můžu předvádět i já za desetinu jejich platu.

11.02.2024, 23:42

Je absolutně nemožné, abychom vypadali proti sestupujícímu tak špatně a oni jak tým bojující o top4... trapné. Už o poločase jsme měli vést, ale naši záložníci asi mají zakázáno vystřelit, Pedri, Gundo jdou sami a oni hledají pořád Lewandovského, i když sami moc dobře vědí v jaké absolutní neformě je. Jaký je důvod? Nikdo ze záložníků nestřílí, proč? To je celou sezónu a každý zápas. I když tam tedy pošle např. Pedri přihrávku a byla dobrá, kde je pohyb od Lewandovského? Ta přihrávka neprojde přes 3 obránce, katastrofa, a pak jenom ukazovat a mávat rukama. Doufám, že bude nějaký rozhovor, kde řekne, že tým mu nevytváří žádné šance. Na apl. X byla i statistika, nevím už jen z jakého kola, že xG má přes 14 (největší v LaLize) a dal pouze 9 gólů. Jediný kdo má xG větší než skutečnost, ostatní xG přestřelují klidně o 6 gólů. Obrana už ani nejde co mluvit. Dostat doma 3 góly od sestupujícího týmu?? Náš tým nese 16 letý klučina, kterému by se chtělo jen poklonit a pochválit, ale je to absolutně zastřešující zpráva... Ale momentálně asi jediný důvod a radost sledovat hru. Kluk bojuje, chodí pomáhat do obrany, vytváří celou hru, tolik šancí, kreativní a hrozně cením, že když ví, že to na faul nebylo, nedělá divadlo, hned se zvedne a bojuje o míč zpátky. Tleskám a smekám. Můj cíl a extrémní přání je, ať se hlavně neztrapníme s Neapoli a přes tu prolezeme, a bohužel to zní hrozně ale bojovat a snad dosáhnout druhého místa. Dnes taková krásná příležitost jak se přiblížit k 2. a zároveň odstoupit do 4., ale zase to pos.......

11.02.2024, 23:47
Rikitan Abcd44

Taky nerozumím tomu, proč nám zrovna Granada dělá takové problémy (taková další Celta Vigo).

12.02.2024, 00:02
Abcd44 Rikitan

Příští zápas Celta a ještě venku. Už se nemohu dočkat, taky že?:)

12.02.2024, 00:06

Jak zhodnotit dnešní zápas. Na jednu stranu jsem rád, že Lamine tahá útok Barcy a je radost se na jeho hru dívat, že Lewu zase baví fotbal a probudil se z letargie a že Gundo dává vynikající finální přihrávky, ale ta OBRANA - to je totální chaos. Nečteme hru, nereagujeme na náběhy soupeře, nehrajeme pořádně do těla a takhle je to pořád dokola. A ani návrat Matse to nezlepšil, i když měl opět jeden výborný zákrok. Zásadní zlepšení obranné hry bude úkol do budoucna, ale jak to udělat, to je otázka.

11.02.2024, 23:55

Buďme rádi za bod, protože Marc chytil 2 góly. Obranu řídí Cubarssi a útok táhne Yamal, to o něčem vypovídá. To, že Xavi nic moc v Evropě netrénoval umocňuje i jeho bratr asistent.... Nikdy jsem o něm neslyšel. Tohle těžké období bude hodně dlouhé a Barca bude muset vsadit na mladé, bojovnost, disciplínu, fyz. kondici, důslednost a zotpovědnost při osobním bránění. Skončit letos do 4.místa bude úspěch. Řeči o tiki taka, DNA Barcelony, Cruyffovi, Messim jsou krásnou minulostí. Teď je třeba se podívat pravdě do očí... s málo penězi dřít(pot, slzy, krev) a věřit!

12.02.2024, 06:22

Celkem zajímavý zápas, jen škoda, že to nebylo s kvalitním týmem. Bohužel Lewa na 2:0 nedal a místo toho vyrovnání. Štěstí v zakončení není a v obraně se pokazí vše, co se dá.
Nechápu, na co potřebuje Araujo odpočívat. Pokud nebude obrana hrát ve stálém složení a pořád tam bude hrát někdo jiný, tak se nikdy nesehrají a bude to vypadat pořád stejně.

12.02.2024, 06:38
tomise63 larnel

Araujo má nedoléčené koleno, ale tam bych to neviděl. S takovým přístupem nemůže být v základu(kapitán). Většina posledních gólů jde za ním. Hádání, gestikulace, přílišné sebevědomí, neumění vést mužstvo, tlumit nervozitu, zklidnit emoce, herní část úplná katastrofa. Ať si tenhle sebevědomý jihoameričan(Mistr malé domů) odpočine, v téhle formě není přínosem. Mladý Cubarssi se rozehraje....

12.02.2024, 09:14
blaugrana larnel

Araujo je posledne dva mesiace totalne mimo, takze ci s nim, ci bez, ta obrana je katastrofalna

12.02.2024, 09:53

Možná už s tím otravuju, ale mi opravdu vadí brutálně přemrštěné platy některých našich jedinců. Tohle bylo v pořádku v případě Messiho, ale teď to může jen a jen přispívat k nesouladům uvnitř týmu. Jsem přesvědčený, že se neměly podepisovat kontrakty, na základě kterých máme hráče, kteří vydělávají více než celé jiné týmy - jejich rozdíl na hřišti ale zdaleka neodpovídá. Z tohoto důvodu bych jednoznačně přivítal odchod FdJ a taky Lewy. Máme talentované mladé hráče, kteří doplnění o ty zkušené můžou hrát slušný - a hlavně konečně už týmovější fotbal. Vím i z jiných sportů a týmů, že tyhle obrovské rozdíly nedělají dobrotu - a hlavně, když to pak na hřišti není cítit. Včera to bylo až exemplární.

12.02.2024, 11:22
absint raval69

Už se to ale psalo tisíckrát, že má de Jong ten plat tak vysoký jen proto, že mu ještě doplácíme peníze z let minulých. A ty mu budeme muset dát tak jako tak, takže si ani jeho odchodem moc nepomůžeme.

12.02.2024, 11:29

Konečne máme lavého obrancu, od kedy prosiel rapha tak sme nedostali gol😂😂 ale teraz vážne treba sa nato pozerat realisticky nemáme peniaze nemáme káder jediny spôsob je sa zatabilizovať pockat 2-3 roky hrat s odchovancami a premýšlat do budúcna aby sa nestalo čo sa práve deje. Ze prinesieme def. Stredopoliara a namiesto neho hrá stopér. Kúpime stopéra a on hrá pravého beka. Treba predať minimálne 5-6 hráčov zobrat trénera ktorý vie pracovať s mládežou a netlačiť na neho. Nechcel si ani predstaviť ako to bude ked mbape pride do realu a verím tomú že nebude to jediná posila. Samozrejme by som nemenil barcelona v dobrom aj zlom ale treba pozroeť nato realisticky. Ja som tak rozmýšlaľ ze novy tréner ktory by bol ideálny nepočítam klopa, pepa a xabiho lebo to je útopia tak tréner typu wenger ktory presne takuto situsciu zažil s arsenalom by nám možno pomohol. Neviem či zavesil trénersko žezlo na klinec ale za pokus by to stálo.

12.02.2024, 11:38

Přidám svůj pohled. Já nevidím problém v nekvalitě hráčů, máme hráče jako Mark, FdJ, Gundo, Pedri, Yamal, Cancelo, atd. Je to o trenérovi a jeho vizi co chce hrát a hlavně na co má hráče. Když nemám na rozstavené 4-3-3 hráče (bez útočných beků to nefunguje), forma, zranění ... tak to změním, Pedri skvělý střední záložník, hraje kraj? A co mě nejvíc štve, tak to je nasazení, intenzita a organizace hry. To je tragické a to celé, jde za trenérem. Viděli jste za poslední x měsíců, že by hráč Barcelony, měl křeče? Toto je ta naše DNA? Tak děkuji, to nechci. Vezměte to kvalitní jádro, dejte k tomu nadějmé kluky z B týmu, přidejte organizaci hry, jezdite jak pilky a pak žádný fanoušek nemůže být naštvaný, když nás porazí silnější tým. Jen postřeh, kolikrát jste za zápas viděli Koundeho v náběhu za Yamala do tandemu? Raději Koude na stopera, Cancelo v pravo, nalevo obráce z B a jedeme na 110%.

12.02.2024, 11:57

Včerejšek potvrdil, že tuto sezonu už je zbytečné brát vážně a o titulu už vůbec nemusíme mluvit. V situaci, kdy můžeme utéct Atletům a dohnat Gironu, neporazit doma Granadu, která poslední bod venku uhrála 1. října 2023...to už je znak naprosté nemohoucnosti. Nedá se hrát tak, že z každé šance dostaneš gól, nedá se hrát tak, že sestupující tým ti dá trojku a další šance nepromění. To je prostě úroveň už hodně mimo cokoliv rozumného, i kdybychom hráli bez kopaček. Přitom Lewa se už aspoň trošku chytil, Yamal hraje čím dál líp...ale když zápas co zápas hoří obrana a propadá záloha (obě v jakémkoliv složení), je to celé zbytečné.

12.02.2024, 12:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat