10 DŮVODŮ, PROČ SI EL CLASICO NENECHAT UJÍT

10 DŮVODŮ, PROČ SI EL CLASICO NENECHAT UJÍT

Barca získala double, Real je ve finále Ligy mistrů a fanoušci Barcy doufají, že se mu to tentokrát vyhrát už nepodaří. Zítra se dva giganti střetnou a zde je deset důvodů, proč si ten zápas nenechat ujít. Není to přece jen tak obyčejný zápas. Je to El Clasico...

1) Ukáže se, kdo je lepší tým

I přesto, že už Blaugranas vyhráli ligový titul, tak je nejlepší poměřit síly a rovnou zjistit, který z týmů je na tom momentálně lépe. Zidaneho tým Barcu na začátku letošní sezony v Superpoháru sice ztrapnil, ale v jejich posledním setkání v La lize měli Blaugranas opět navrch.

2) Je to Iniestovo poslední El Clasico

Po 37 soutěžních zápasech proti Realu na Iniestu čeká jeho poslední... Ikona španělského fotbalu několikrát v těchto zápasech zazářila a předvedla neuvěřitelné kousky.

3) Kontroverze okolo čestné stráže

Real Madrid už se rozhodl, že Barceloně jako mistru La ligy  žádnou čestnou stráž dělat nebude. I když to mnozí nepovažují za důležité, tak to souboji ještě přidá na intenzitě. 

4) Může být rozhodnuto o Pichichi

Messimu zbývají ještě čtyři zápasy, aby si zajistil vítězství. Jeho dva největší soupeři v boji o trofej, Ronaldo a Suárez ale budou na hřišti s ním. Náskok má ale Leo pohodlný, na kontě má 32 branek, Ronaldo a Suárez o dost méně (24) a (23).

5) Barcelona zůstala v lize neporažená

Cíl, kterého by Valverde rád chtěl dosáhnout. Projít ligu bez jediné porážky. 41 zápasů se jim to už daří, což Real bude jistě dost motivovat k tomu, aby vítěznou sérii ukončil.

6) Messi a Ronaldo na hřišti

Dvě hvězdy, co hrají ve stejné éře a my máme tu možnost je sledovat. O tom se bude vyprávět i dalším generacím. Oba dva budou na hřišti a můžeme se tak těšit na magické momenty. 

7) Barca by od sezony 2014/15 poprvé doma vyhrála

Od Enriqueho první sezony se Barceloně doma El Clasico ovládnout nepodařilo. Teď mají možnost si spravit chuť.

8) Fantastičtí hráči

I kdyby se obě strany rozhodly otáčet hráče a dát příležitost jiným, tak nás čeká souboj fotbalových hvězd. Real a Barca jsou pro spoustu hráčů ty nejprestižnější volby, když mají odcházet do jiného klubu. To jen potvrzuje sílu obou týmů.

9) Hráči budou motivováni

I když některé týmy dohrávají v této fázi sezony zápasy jen protože musí, v El Clasicu nás čeká pravý opak. Každý hráč si v něm chce zahrát a každého to motivuje. Navíc je to zápas sledovaný miliony diváků po celém světě.

10) Politická situace ve Španělsku

Bude to první Clasico, které se odehraje v Barceloně po říjnových incidentech, referendu a boji o samostatné Katalánsko. Očekává se, že politika ovlivní atmosféru na stadionu, Real přece přijíždí z hlavního města Madridu.   

 

 

 

 

  1.  

 

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Možná chybí důvod největší: Je to El Clásico, nejprestižnější zápas na světě, já nic víc ke sledování nepotřebuju! Koukal bych i kdyby to byl přátelák!

05.05.2018, 12:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat