3 zápasy na domácí půdě, a stěžejní týden

3 zápasy na domácí půdě, a stěžejní týden Foto: Patrik Janačík

Co čeká Barcelonu následující 2 týdny? Blaugranas v rozmezí 7 dnů odehrají 3 zápasy na domácí půdě. Postupně vyzvou ve svém novém domově na Olympijském stadionu Bilbao, Šachtar Doněck, a v rámci El Clásica svého největšího rivala, Real Madrid.

Stěžejní týden a 3 zápasy na domácí půdě

Již tuto neděli 22.10. odehraje Barcelona od 21:00 zápas 10. kola La Ligy v Montjuïcu proti Athleticu Bilbao. Zápasy domácí nejvyšší soutěže jsou teď pro Barcelonu opravdu stěžejní, chce-li držet krok s prvním Realem Madrid s 24 body, a překvapením této soutěže, celkem z Katalánska druhou Gironou, která se nachází na druhé příčce tabulky s 22 body, o jeden před třetí Barcelonou. Dobré zprávy pro tento zápas jsou ty, že by se na něj měli do sestavy vrátit Pedri a Lamine Yamal, nicméně chybět by měla opravdu slušná řádka hráčů. Jmenovitě Raphinha, Lewandowski, de Jong, Koundé, a Baldé. Speciální bude tento zápas pro stopera Iñiga Martíneze, který přišel do Barcelony toto léto právě z Bilbaa, a trenéra hostí Ernesta Valverdeho, který od léta 2017 do začátku roku 2020 byl trenérem na druhé straně barikády, katalánské Barcelony. 

Druhý zápas v rámci domácího trojboje čeká FCB ve středu 25.10. v 18:45 v rámci 3. kola zápasů skupinové fáze Ligy mistrů. Zde má Barcelona poprvé od sezóny 2019/2020 nakročeno k tomu, aby vyhrála skupinu. Po dvou zápasech proti Antverpám, a Portu má na kontě 6 bodů, skóre 6:0, a velmi rázně vykročila za prvenstvím ve skupině. 

Na státní svátek v sobotu 28.10. od 16:15 se na Olympijském stadionu odehraje jeden z dalších soubojů El Clásica, naprosto kriticky největšího fotbalového zápasu na planetě. Za určitých okolností se bude moci jednat o souboj, který rozhodne o tom, kdo se po zápase chopí prvenství v tabulce. Hodně bude záležet na tom, jak si Girona povede v domácích zápasech proti Almeríi, a Celtě Vigo. Real si zatím v rámci Ligy mistrů vede podobně, jako jeho největší rival. Po dvou zápasech má na kontě rovněž 6 bodů, v domácí soutěži jak již bylo avizováno výše je na tom o 3 body lépe. Do El Clásica jej čeká ještě jeden zápas La Ligy, a sice na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána v Seville. 

Barceloně by se pak do El Clásica měla uzdravit další trojice hráčů. Spolu s Baldém rovněž Raphinha, a polský snajpr Robert Lewandowski. 




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat