5 DŮVODŮ, PROČ VĚŘIT V OBRAT

5 DŮVODŮ, PROČ VĚŘIT V OBRAT

Barcelonu zítra čeká náročný úkol. V odvetě proti PSG bude na Camp Nou dohánět čtyřgólový náskok Pařížanů. Nicméně, forma Neymara, zlepšující se Busquets či nová formace jsou faktory, které by Barçe mohly dopomoci k zázraku.

Po debaklu, se kterým odjela Celta Vigo, prohlásil sám Luis Enrique, že to „byla možná ta nejlepší ukázka“ toho, proč proti PSG začít věřit v comeback. Barça navíc byla tou Barçou, jak ji všichni známe. Úžasný tým schopný snadno útočit a dávat parádní góly. Proti PSG to samozřejmě bude jiná písnička, proč bychom tedy měli věřit, že Barcelona dokáže otočit?

1. Neymarova forma

Že by jeho nejlepší od přestupu do Barçy? Tuhle otázku si mnozí fanoušci pokládají po jeho výkonu proti Celtě Vigo. V Barçe už měl několik podobných momentů, zřídkakdy však byly zkombinovány s takovou vyzrálostí.

Brazilec je jedním z hráčů, kteří jsou v poslední době nejvíce ve formě. Už v několika zápasech hraje až s působivým sebevědomím. Výsledkem je, že Neymar září při situacích jeden na jednoho, málokdy chybí u útočných akcí, ale nezapomíná přispívat i v defenzívě.

A je toho víc: začal dávat branky! Jeho zakončení proti Celtě bylo neskutečné, stejně jako přímý kop proti Sportingu. Pokud takhle bude pokračovat až do konce sezóny, pro katalánský klub jsou to samé dobré zprávy a fanoušci se mají na co těšit.

Neymar v poslední době jen září

2. Lepší Busquets, lepší Barça

Jen podle několika hráčů se může posuzovat forma celé Barcelony a právě Busquets je jedním z nich. Pokud je ve formě on, hraje obvykle dobře i celý tým. Když na tom však není zrovna nejlíp, Barça začíná mít problémy.

Po několika slabších výkonech Busi proti Celtě ukázal, že je opět na své nejlepší úrovni. Stejně jako Rakitić, což dokázal ocenit celý tým. Jako vždy to totiž znamenalo více prostoru pro Trojzubec.

3. Změna formace

Hodně se spekuluje o tom, zda Barça proti PSG vyrukuje s formací 3-4-3. Od výhry na Vicente Calderón se Luis Enrique snaží tento systém vyladit a dostat z něj to nejlepší, což jsme však až do zápasu se Celtou neviděli.

Otázkou je, kdo nastoupí na pravé záloze. Rakitić či Sergi Roberto jsou možnou volbou, zatímco v obraně by se mohla objevit trojice Umtiti, Piqué a Mascherano. Alba by tím pádem byl obětován a Iniesta by se vrátil na druhý kraj zálohy.

„S tímhle systémem můžeme mí převahu v záloze, což nám umožňuje snáze vyvážet míč a donutit soupeře soustředit se více na bránění. Jsme blízko tomu, co jsme hledali,“ prohlásil o „staronové“ formaci Luis Enrique.

4. Nabuzený Lionel Messi

Co na to říct. S Argentincem se v poslední době něco dělo, stačí se podívat na jeho poslední gólové oslavy. Messi je nabuzený a to jsou pro Barcelonu ty nejlepší zprávy.

Barça potřebuje menší zázrak, kterého by se „král“ Messi mohl zhostit po svém. Proti Celtě zahrál skvěle a Pařížané si jistě uvědomují, že pokud bude mít Messi ve středu opět svůj den, čeká je na Camp Nou o to těžší boj.

Messi je při chuti

5. PSG nehraje konzistentně

Svěřenci Unaie Emeryho zase jednou ukázali své slabé stránky, když o víkendu jen s obtížemi porazili Nancy 1:0. Je sice pravda, že nebyli v plné síle, ve vápnech však vypadali nestabilně a promarnili spoustu šancí proti týmu, který bojuje o záchranu.

Výkon PSG v prvním zápase neodpovídal tomu, co obvykle předvádějí v Ligue 1. Do středečního utkání jdou sice s ohromnou výhodou, ale čeká je Trojzubec a zaplněný Camp Nou, který své miláčky bude tlačit k historickému obratu. Pokud se Barçe vydaří začátek, uvidíme, jak bude PSG schopno reagovat.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Verím v obrat, ak sa nám podarí v prvých 20 minútach neinkasovať a streliť dva góly.

Na druhú stranu, PSG nás môže prvé minúty dostať pod neuveriteľný tlak a skórovať ... alebo môžu v kľude vyčkávať na jeden protiútok. Majú X možností ako hrať, kým my máme len jednu - totálny futbal.

Sú dosť skúsený na to, aby im výsledok z prvého zápasu v pohode stačil a aj napriek zlepšenej hre našej zálohy si myslím, že nás tá ich bude aj tak prehrávať. No, uvidíme. Som strašne zvedavý a zároveň sa poriadne teším na ten zápas. Kľudne sa môže stať že sa Neymar s Messim naserú a rozstrieľajú ich a Stegen všetko pochytá. smiley

07.03.2017, 16:50

Čím víc se zápas blíží, tím víc věřím. Změna formace pomohla, konečně je tam pohyb a hlavně jde zase vidět že se hráči fotbalem baví. Bude to hodně náročný i pro fanoušky, každej náznak šance nebo útok PSG budu nervózní jak svině :D

07.03.2017, 16:54

6. Mes que un club!
Chci být po zítřku zase hrdej na to, že fandím Barce, i když třeba nepostoupíme

07.03.2017, 16:59
Migueli -Kubi-
Systémový administrátor

Ta hrdost by měla být permanentní smiley

07.03.2017, 17:01
-Kubi- Migueli

Je, ale ten pocit, když se ráno probudíš a víš že jsi včera viděl zápas, který nikdy nezapomeneš tu už dlouho nebyl

07.03.2017, 17:30

Tip: 6-1 (poločas 4-0). 2x Messi, 2x Neymar, Suarez a v 93. minutě dá Mascherano z rohu na 6-1 smiley

07.03.2017, 17:02

Dneska Neapol 2:0 a zítra my 5:0 a budu naprosto spokojený. smiley

07.03.2017, 18:15

Neymar v nejlepší formě od přestupu? Good Joke. Navíc i tak mu tahle skvělá forma již několikrát vydržela třeba jen pár zápasů po sobě.

07.03.2017, 19:41

Šance na obrat je tak 0,5%. Hlavně když s náma začnou PSG hrát fotbal, tak budeme mít co dělat a Busquets s celou zálohou bude zase lítat jak hadr na holi. Doufám, že aspoň vyhrajeme

07.03.2017, 20:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat