Al-Khelaifi byl vybrán nejvlivnější osobou ve fotbale v roce 2020

Al-Khelaifi byl vybrán nejvlivnější osobou ve fotbale v roce 2020

Prestižní francouzský magazín France Football zveřejnil list 50 nejvíce vlivných jmen ve fotbalovém světě, jemuž vévodí majitel PSG a mediální skupiny BeIN, Nasser Al-Khelaifi.

Ten hraje už 9 let důležitou roli v klubu s 55 miliony odběrateli na sociálních sítích a k tomu pracuje i v Kataru, který má hostit příští Mistrovství světa. „Jsem pyšný na to, čeho jsme s PSG dosáhli, ale jde pouze o začátek cesty, do jejíhož konce zbývá pořád hodně. Nejde jen o projekt týmu, ale města jako takového, francouzského fotbalu a mnoha rodin, kteří jej tvoří. Hodláme inteligentně investovat do přestupů, budování talentů, obnovy infrastruktury, ženské kopané, házené a e-sportu. A zapomínat nelze ani na nadaci,“ řekl boss.

Druhé místo v žebříčku čítajícím padesátku jmen obsadil Portugalec Cristiano Ronaldo z Juventusu a třetí pak současný prezident FIFA Gianni Infantino. Na listině lze nalézt také jména agentů (Jorge Mendes, Mino Raiola či Pini Zahavi), politiků (čínský prezident Si Ťin-pching) a trenérů (Jürgen Klopp z Liverpoolu, Josep Guardiola z Manchesteru City a Zinedine Zidane z Realu). Chybět nemohli ani další fotbalisté (Neymar Júnior, Raheem Sterling, Mohamed Salah nebo Kylian Mbappé) a také fotbalistky - jmenovitě Megan Rapinoeová. Jediný zástupce Barcelony, Lionel Messi, se umístil sedmý.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat