Alba musí začít hrát lépe, než před pandemií, tvrdí AS

Alba musí začít hrát lépe, než před pandemií, tvrdí AS

Madridský plátek píše o tom, jak Jordi Alba musí najít znovu svou optimální formu a to hlavně díky tomu, že kvůli zraněním a z něj pramenícího menšího počtu start, o ní jednatřicetiletý dlouholetý tahoun Barcelony přišel.

V rámci nedávné historie lze v případě levého beka hovořit jako o jednom z nejdůležitějších prvků Barcy, nicméně tento ročník se nevyvíjí podle jeho představ. Na svém kontě má pouze 1 gólovou nahrávku, přičemž v posledních dvou letech jich na konci měl 17, respektive 11. Pod Ernestem Valverdem začal Alba hrát více ofenzivněji a využil odchodu Neymara Júniora do PSG.

Nutno dodat, že měl i výkony, na které by rád zapomenul - stačí zmínit liverpoolský Anfield a Ligu mistrů. V něm byl totálně mimo hru co se mentální stránky týče a vedení klubu neváhali a začali se poohlížet po náhradě. Namísto Davida Alaby z Bayernu ale dorazil třiadvacetiletý Júnior Firpo z Realu Betis. A když byl Alba zdravý, nejednalo se pro něj o jakoukoliv vážnou konkurenci.

Rodák z Dominikánské republiky totiž hrál pouze tehdy, kdy byla jednička na postu levého zadáka mimo hru, hlavně kvůli zranění. Ty se mu až do nedávna úspěšně vyhýbala, ovšem v této sezoně se mu v tomto ohledu lepí smůla na paty. Od začátku ročníku už prodělal 3 zdravotní potíže a tak se pořádně nedostal do rytmu. A v něm jej Barcelona potřebuje, nejen díky excelentní kooperaci s Lionelem Messim.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat