Alves: Ve finále Ligy mistrů v roce 2015 jsme byli jako Muhammad Ali

Alves: Ve finále Ligy mistrů v roce 2015 jsme byli jako Muhammad Ali

Daniel Alves povyprávěl v interview pro UEFA o finálovém utkání Champions League v roce 2015, kde Barca porazila Juventus 3:1. O víkendu uplynulo pětileté výročí od této významné události v dějinách klubu.

Z toho zápasu si pamatuji téměř vše, od toho večera totiž neuplynulo hodně času. Je to skvělá vzpomínka, ale hodně jsme se na ní nadřeli. Lidé nechtěli, abychom dobyli treble a podporovali tak naše soupeře. Cítili jsme, že fanoušci nevěřili, že to zvládneme. Pokud jste dobře připravení na boj s vaším protivníkem, je nepravděpodobné, že prohrajete. A to je tajemství Barcelony - vždy je na to připravena.

Atmosféra byla úžasná a po celou dobu utkání jsme byli soustředění. Proto miluji Barcelonu. Když přijde na řadu finále, víte, že to nejhorší je za vámi a nyní si to můžete užívat. A pokud si užijete hru, pak váš soupeř není nebezpečný. Juventus byl velmi dobře připravený po fyzické i organizační stránce. Kdykoliv se proti sobě postaví silový celek a ten, který drží míč, je to nesmiřitelná bitva.

Za Luise Enriqueho jsme vyvinuli především excelentní protiútoky. Když Juve nedávalo pozor, dali jsme mu ránu. Byli jsme jako Muhammad Ali - létali jako motýli, ale bodali jako včely. Podle mého názoru jsme vyhráli zaslouženě a mohli tak znovu slavit zisk treblu. Rakitičův gól na začátku byl velice důležitý a proto si myslím, že tyto druhy zápasů jsou spíše mentální výzvou než fyzickou.

Když víte, že hrajete proti nejlepším hráčům na světě a inkasujete v prvních minutách, musíte změnit své plány. I přesto jsem neviděl finále, kdy by jeden tým neměl jedinou gólovou šanci a proto si musíte dávat neustále pozor. Platí to pro tento zápas s Juventusem i předchozí finále proti Manchesteru United. Když dal Morata gól na 1:1, nepřestali jsme uvažovat jako tým, začli se navzájem stimulovat a křičet po sobě, abychom se povzbudili. Bylo nemožné složit hlavy.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat