Araújo bude pokračovat v rekonvalescenci v Kataru

Araújo bude pokračovat v rekonvalescenci v Kataru

Více španělských zdrojů tvrdí, že obránce Ronald Araújo bude pokračovat v tréninku se svým národním týmem v Kataru, aby zvýšil šanci na svou účast na šampionátu.

Obránce podstoupil po zranění operaci a první zprávy naznačovaly, že Mistrovství světa nestihne. Nyní však chce rekonvalescenci urychlit, aby se stihl dát do pořádku. 

Uruguay je ochotna si na hráče počkat až do poslední chvíle a hráč chce tvrdě pracovat, aby start šampionátu stihl. Bude tedy pokračovat v Kataru, z čehož Barcelona radost nemá. Podle klubových zdrojů Katalánci věří, že by pro hráče bylo nejlepší zůstat v Barceloně a plně se soustředit na léčbu. 

Araújo byl tedy i přes zranění zařazen na soupisku Uruguaye pro šampionát a uvidí se, jak situace dopadne. 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Tak co myslíte. Bude scénář - vyléčeno na 80 procent, nastoupí do zápasu, zranění, půl roku out

08.11.2022, 19:32
blaugrana cechoma

Presne nieco take ocakavam a je mi uplne jasne, ze bude hrat aj cez bolest a kludne riskne dalsie dlhodobe zranenie.

08.11.2022, 20:18
pyspetr blaugrana

taky to bohužel čekám

09.11.2022, 08:50
Caltic8
Administrátor

Tohle bych mu zakázal. Jestliže klub řekne, že to není správně, má prostě smůlu. Uruguay ho neplatí. Trochu mi chlapec připomíná Umititho. Po dvou sezonách, kdy pravidelně nastupuje za áčko a sklízí hype od fanoušků (byť kolikrát neoprávněně), si vyrazí na MS. U Araúja teda nehrozí, že by udělal úspěch a sláva mu stoupla do hlavy, ale že se při tréninku nebo zápasu zrakví, je v téhle situaci hloupý risk (a ne jeho první). Legenda Piqué rozváže smlouvu, aby pomohl klubu, a tady se borec, který nic nedokázal, bude soustředit na nároďák na snad nejkontroverznějším šampionátu v dějinách.

09.11.2022, 01:54
KU420 Caltic8

(?)
Umtiti měl první sezónu úděsnou. Šli přes něj všechny 4 góly, když jsme hráli proti PSG v LM. V dalším kole 3 ze tří, které nás stáli vyřazení.
Pokud je hráč povolaný do repre a odmítne, má automaticky stopku na X zápasů. V tomto případě by to o délce "suspention" rozhodovala FIFA .. Není to tak dlouho co Matip odmítnul reprezentovat za Kamerun a pak měsíce koukal na hru Liverpoolu z hlediště .. Jediná vyjímka platí u hráčů, jenž si mohou vybrat z více repre (viz. třeba Ansu Fati a další;)) ..
Tite btw. hodil do nominace pro MS Daniho Alvese! smileyA to ignoruje Firminha.

09.11.2022, 11:37
Caltic8
Administrátor

According to FIFA rules, a player who is called up for international duty, unless agreed by the relevant association, may be banned for the period of time he was meant to serve playing for his country.

Je tedy pravda, že to závisí hlavně na daném národním svazu. Ale měla by tu fungovat nějaká slušná domluva (což bohužel nefunguje). Pokud klub řekne, že se hráč musí zotavovat v klidu, neměl by si nároďák vynucovat svoje práva. Taktéž snad existuje nějaká možnost komunikace mezi jednotlivými hráči a repre.

09.11.2022, 11:55

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat