Athletic pohrozil Barçe žalobou, pokud podepíše Nica Williamse!

Athletic pohrozil Barçe žalobou, pokud podepíše Nica Williamse!

Athletic Bilbao se velmi snažil zabránit tomu, aby Nico Williams v létě přestoupil do Barçy. "El Correo“ vysvětluje, že prezident baskického klubu Jon Uriarte uvedl, že mluvil přímo s prezidentem LaLigy Javierem Tebasem, aby ho varoval, že pokud Barça zaplatí křídelníkovu výstupní klauzuli, nebude sedět se založenýma rukama. Athletic se domníval, že Barça si tuto operaci nemůže dovolit, protože by porušila ekonomické kontroly LaLigy, a pohrozil, že celou záležitost udá, aby zabránil odchodu, který je nyní považován za nemožný.

Jon Uriarte se již veřejně vyjádřil k otázce Nica Williamse a před několika týdny dal jasně najevo, že Athletic hodlá využít všech svých možností, aby zabránil odchodu Nica Williamse do Barçy. Baskický klub analyzoval účetnictví Barçy a viděl, že je nemožné, aby si klub Blaugrana mohl tuto operaci dovolit i se vším ekonomickým inženýrstvím světa. Bylo jim zkrátka jasné, že to účetně nevyjde, a v případě vyplacení klauzule byli připraveni smlouvu napadnout, protože se domnívali, že Barça porušuje pravidla platového limitu. Tato možnost existuje v legislativě, která může zrušit jakoukoli operaci, která je považována za překračující finanční limity subjektu.

Athletic byl v této otázce naprosto klidný, protože věřil, že má pravdu, a varoval LaLigu, že se chystá učinit krok, který by vedl k velkému konfliktu mezi oběma kluby. LaLiga by musela v této záležitosti vystupovat jako prostředník a rozhodnout o tom, zda je tato operace v rámci zákonných kanálů pro vyřešení této záležitosti. LaLiga již byla kluby v případě konfliktu při přestupových operacích využita jako orgán, který posuzuje správnost operací.

Athletic už vzal pokračování Nica Williamse za své, přinejmenším pro současnou sezónu. Baskický klub si chce nyní zajistit jeho kontinuitu v delším časovém horizontu a „El Correo“ tvrdí, že je ochoten mu nabídnout vylepšení smlouvy za předpokladu, že bude souhlasit s navýšením výpovědní klauzule ve výši 62 milionů eur. Jednání by mohla začít po skončení přestupového období a s klidem na duši již probíhající sezony.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Rapha za 110 k sejkum a ses nas

21.08.2024, 13:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. RC Celta de Vigo 9
6. Deportivo Alavés 7
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
19. Pedri 2
57. Jules Koundé 1
58. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat