ZLATÝ MÍČ ANEB ZASTAVÍ NĚKDO RONALDA?

ZLATÝ MÍČ ANEB ZASTAVÍ NĚKDO RONALDA?

Portugalský forvard zaznamenal osm přesných zásahů v posledních třech zápasech Ligy mistrů a bude tak favoritem na zisk Zlatého míče za rok 2017.

Cristiano Ronaldo opět dělá to, co mu jde nejlépe. Ztracenou formu našel, když ho bylo nejvíce potřeba, a díky jeho osmi gólům v posledních třech zápasech Ligy mistrů se Los Blancos nacházejí těsně před branami vytouženého finále v Cardiffu. Ať už toto finále vyhrají, anebo prohrají, CR7 bude favoritem na zisk Ballon d'Or.

Ještě nedávno Portugalec zažíval své největší gólové sucho v pohárové Evropě, když se mu nedařilo dopravit míč do sítě více jak 600 minut. Ale tomu nastal konec, když se dvakrát trefil v prvním zápase čtvrtfinále proti Bayernu Mnichov, na jeho vlastní půdě v Alianz Areně. A od té doby se nedrží zpátky.

Následoval hattrick, který zaznamenal v odvetném zápase proti Bayernu. totéž zopakoval hned v dalším utkání vyřazovací části milionářské soutěže, a to proti městskému rivalovi Atléticu.

Zidane nechává Ronalda odpočinou mnohem častěji, než jsme byli zvyklí, aby byl připravený na velké zápasy. Proto je v této sezoně, co se gólů týče, daleko za Messim, který nastřílel už 51 gólů ve všech soutěžích, zatímco Ronaldo "pouze" 35. Nicméně Real Madrid je stále favoritem na vítězství v La Lize a v Champions League a Ronaldo tak může zakončit sezónu s dvěma nejdůležitějšími trofejemi.

I kdyby Barça právě i na úkor Madridu dokázala dosáhnout na domáci double, stejně jako se jí to povedlo loni, je nepravděpodobné, že by Messi vyhrál Ballon d'Or – protože jak se zdá, hlasující dávají největší váhu vítězství v Lize mistrů.

K loňskému vítězství v Lize mistrů Ronaldo přidal další velkou trofej, a to zlato na mistrovství Evropy. Toto léto se žádný velký mezinárodní turnaj nekoná a pohár konfederací na rozhodování hlasujících velký vliv mít nebude.

Včera si své místo v Cardiffu zajistil Juventus, který dokázal v dvojzápase zdolat Monako a stále bojuje o vysněný treble (Serie A, Coppa Italia, Champions League). Jestliže Bianconeri dokáží ve finále porazit Real Madrid, který si pravděpodobně zajistí místo ve finále dnes, mohl by se o vítězství Ballon d'Or ucházet i Gianluigi Buffon a třeba i exbarcelonista Daniel Alves. Nicméně pro brankáře a obránce je velmi obtížné zvítězit v této prestižní individuální soutěži.

Naopak Ronaldo se objevil na titulní straně magazínu France Football, který Ballon d'Or uděluje, s nadpisem: "Kdo může Ronalda porazit v boji o Ballon d'Or 2017?" Kromě toho časopis věnuje poměrně velký prostor právě Ronaldovým osmi brankám v Lize mistrů. Vypadá to tedy, že France Football již svého favorita má. Magazín dále uvedl, že již tradičně bude finále Champions League určovat cílovou destinace této trofeje.

Odpověď na otázku z minulého odstavce zní: Ronalda pravděpodobně nemůže porazit nikdo. Vypadá to, že Portugalec má velmi vysokou šanci vyhrát svůj pátý Ballon d'Or a dorovnat tak Lionela Messiho.


Zdroje: goal.com, sport.es



Diskuze

MVD

Tohle je neskutečné. Fraška. Už loni hral smiley.

10.05.2017, 17:49
Nemesis11 MVD

bohužel vyhrál LM a Euro tudíž už bylo hned jasné, že vyhraje, spoustu golu dal taky, Messi je herně uplně jinde, ale LM a Euro dělá hodně, jestli letos vyhraje opět lm a nejspíše i La ligu nebude o čem..

10.05.2017, 17:56
MVD Nemesis11

Tak to je ale smutný.

10.05.2017, 18:05
MVD Nemesis11

Jinak, i kdyby loni nevyhrál EURO, tak si myslíš, že by to dostal Griezmann? Pochybuji. Messi vyhrál La Ligu. Suarez byl nejlepší střelec a stejně to vyhral on. France Football mu jde na ruku. Je to marketing. Když dáš goly v play off LM, tak vyhrajes. Protože ty zápasy sleduje nejvíc lidí. Tuto anketu by měli rozhodovat nějaké tabulky. Goly, asistence apod. Ale ja zapomněl. Galavečer. To je další marketing.

10.05.2017, 18:10

Neskutečně mě štve, že se největši individuálni cena dáva za to, kdo kolik vyhraje trofejí.
Pak to není cena pro nejlepšiho hráče ...

10.05.2017, 18:07
jjnovo CulesWarkin

pro hlasující je to tak asi nejjednodušší smiley Kouknou kdo vyhrál LM a popř. kdo dal góla ve finále smiley Když je i Euro/ WC tak to nějak skloubí a udělají závěr. smiley smiley

10.05.2017, 19:07
CulesWarkin jjnovo

No jasné, že je to pro ně lehčí, ale pak to absolutně ztráci smysl.
Stejně by bylo nejlepši, kdyby se to rozdělilo podle postů (ikdyž kdo to bere vážně tyto ankety v této době že :D ) a vybíral se vždy nejlepší hráč na svém postu, protože brankař jednoduše nemůže vyhrát, ikdyž je pro tým třeba důležitějši než útočník.

10.05.2017, 19:24
Meshuggah82 CulesWarkin

Stačí si nedávno vzpomenout na Neuera.
V tom roce,či byl ve finálové trojce,tak vyhrál ligu,ligu mistrů a mistrovství světa. O jeho zásluze na těch trofejních se ani nedalo pochybovat a stejně nic. Přitom dominantnější výkony na jeho pozici jsem nikdy u nikoho neviděl. V té době neměl vůbec konkurenci...

11.05.2017, 10:15

Vrátil bych se k tomu, co jsem psal ve svých lednových tématech. Za ty roky už jsem došel k názoru, že na těch individuálních oceněních není co prožívat. Budu šťastný, pokud Ronaldo vyhraje a dorovná Messiho? Samozřejmě že ne. A naopak, pokud vyhraje někdo z Barcelony, tak budu pochopitelně rád. Ale nakonec je to pořád jen názor určité skupiny lidí, který neznamená nějakou nezvratnou pravdu. Problém je, že objektivně určit nejlepšího hráče prostě nejde. Asi každý by vám řekl, že Ronaldo je lepší hráč než např. Godín. Ale proč? Protože má víc gólů a asistencí? To je samozřejmé, vzhledem k tomu, že Ronaldo je ofenzivní hráč, zatímco Godín defenzivní. Ale Godín bude mít jistě zase více obranných zákroků, zachycených přihrávek apod. Jde o to, že každý z nich má na hřišti jiné úkoly a oba patří v jejich plnění k absolutní světové špičce. Ale těžko můžeme porovnat jestli je Ronaldo v plnění těch svých lepší než Godín v plnění těch jeho.

10.05.2017, 19:05
Caltic8 Michal1702
Administrátor

Objektivně to určit jde. Fotbal se hraje hlavně nohama a rozhodují ho góly. Kdo má nejšikovnější nohy a dává nejvíc gólů, jde do ofenzivy. Je to prosté, ale je to tak.

10.05.2017, 19:14

Nemám rád, jak někdo píše podívejte se na statistiky - goly, přihrávky apod. Tohle je podle mě Ronaldův názor, který i sám prezentoval, když posledně nevyhrál. Pokud by se to takhle soudilo znamenalo by to, že ti kteří volí by nemuseli vidět jediný zápas žive! Prostě by se dycky mrkli na livesport, kdo dal gol a kdo asistoval. Podle mě se fotbal hraje na hřišti, takže bych volil Messiho ne proto, že se letos podílel na více brankách, ale protože byl nesrovnatelně víc přínosný pro tým a sledovat ho i když nedá zrovna branku nebo žádnou zrovna nevymyslí je prostě radost. Mám rád dobrý fotbal a i když jsem fanda tak mě těší sledovat i jiné hráče než Messiho, některá řešení Robena nebo Hazarda jsou taky často hodně geniální na míči se mi třeba hrozně líbí Isco, přesto se ve vedení míče, přehledu ve hře, přesnosti a geniálnosti přihrávek nebo dirigování tempa hry nikdo Messimu nevyrovná. Je pravda, že letos vstřelil i kupu branek, ale zas buďme objektivní dost z nich bylo v rámci doklepávání apod. Nechci říct, že když střílíte gol do prázné počítá se méně než, když vystřelíte z 20 metrů přes 4 obránce, ale přeci jen to, že máte v týmu skvělé spoluhráče, kteří vám to připraví před prázdnou branku nebo 1 na 1 s golmanem není uplně Vaše zásluha. Ano musíte vědět, kde stát a trefit zařízení ale to umí podle mě dneska ve velkém fotbale kupa hráčů a zlatý míč za to nedostanou. - Můj názor

10.05.2017, 21:06

Pokud CR7 nedá gól ve finále (a snad nedá), tak nebude ani nejlepší střelec LM, ani nejlepší střelec v La Lize. To jsou individuální měřitelné věci. To, že jeho spoluhráči vyhrají nějaké trofeje, to by v měření pro individuální cenu nemělo mít žádný vliv. Navíc, góly proti Bayernu jsou spíš ostudou UEFY, že byly uznány...
V každém případě, i když ho nesnáším pro jeho chování na hřišti, je CR7 nadprůměrný fotbalista v naší době a určitě by se vešel do Top10. Jeho zaměstnanci zvládají perfektně marketingové věci - to mu taky nejde ubrat...
Ale na hřišti je bezkonkurenčně dlouhodobě nejlepší Messi - a na tom nezmění nic ani to, kdyby teď CR7 získal dalších 5 Bd´O v řadě za sebou...

11.05.2017, 09:12

Tohle má bejt individuální cena a ne to, kolik kdo dá gólů do prázdný ve vyřazovací části sezóny LM. Pokud se na to podíváme komplexně (to kdo je nejlepší hráč světa), tak Ronaldo nesahá Messimu ani po kotníky smiley Troufam si tvrdit, že i Neymar je letos o dost před Ronaldem! (to co Ney předvádí s míčem by Ronaldo zvládl tak ve Fife smiley)

11.05.2017, 15:03

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat