Barça B 0:0 Cornella

Barça B 0:0 Cornella

Diváci jsou zpět na stadionu. Na tisícovku jich v hledišti stadionu Johana Cruyffa sledovalo bezbrankovou remízu.

Domácí kormidelník García Pimienta vyslal do boje s Cornellou podobnou sestavu jako do derby s Espanyolem. V základní jedenáctce udělal tři změny. Místo zraněného Álvara Sanze se postavil na pravý kraj obrany Roger Riera.

Na pozici stopera tedy musel nastoupit poprvé po zranění v základní sestavě Santiago Ramos Mingo, který tvořil stoperskou dvojici se stálicí Comasem. Na hrot útoku se vrátil Rey Manaj a Peque se posunul na levý kraj útoku na úkor Gustava Maiy.

Poslední změna v sestavě byla ve středu pole, kde místo Gaviho nastoupil Oriol Busquets. Zápas začala Barcelona o něco aktivněji. Přesto měli první větší šanci hosté. Po hezké kombinaci fauloval těsně za hranou vápna Alex Collado. Nebezpečný přímý kop ale naštěstí zablokovala zeď.

První nebezpečná strana z pohledu domácích přišla po dobrém zisku balónu od Mármola, který přihrál Colladovi a ten klasicky napřáhl z velké dálky. Rána měla výborné parametry a brankář Ramon Juan se musel činit. Barcelona následně měla nějaké zablokované střely ale nic vážnějšího.

Totéž platilo na druhé straně. Ve 24. minutě se míči dostal stoper Comas, ale nepřipravenou střelu poslal pouze do břicha brankáři Cornelly. O necelých dvacet minut později přišla dost možná největší šance utkání.

Mika Mármol opět výtečně vyvezl míč do středu hřiště, předal na Pequeho, ten se dostal přes obránce, až se zjevil sám před gólmanem. Tváří v tvář ale bohužel zklamal a nedokázal míč dostat za Ramonova záda. Do konce první půle jsme toho už moc zajímavého neviděli.

Před začátkem druhého poločasu nahradil Matheus Pereira Oriola Busquetse. Ten hru poměrně dost oživil, když po necelé první pětiminutovce vypálil z velké dálky. Střela jen těsně minula svatyni hostů. Po dalších pěti minutách se k hlavičce po dobrém centru Mármola dostal znovu právě střídající Matheus.

Tento pokus šel ale bohužel zas jen kousek vedle. V 62. minutě zahrával Collado přímý kop. Centr poslal do nebezpečného prostoru, ale opět se vytáhl brankář hostů, který parádně vyboxoval balón. Po dvaceti minutách druhého poločasu, tedy v 65. minutě, se Collado opět postavil k přímému kopu.

Kapitán rezervy katalánského velkoklubu zahrál balón na Rieru, který prodlužoval a na zadní tyči vše uzavíral Ramos Mingo a ten se nemýlil. Bohužel branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. Trenér Cornelly se pokusil oživit hru dvojitým střídání v 69. minutě.

García Pimienta poslal a chvíli později taky čerstvou krev a to v podání mladičkého Ángela. Nahradil Manaje a posunul se na pravý kraj útoku. Barcelona měla i přes další dvojité střídání hostů velký tlak v závěru utkání. Ve třetí nastavené minutě se málem prosadil po rohu Comas. Bohužel na míč jen a malý kousek nedoskočil.

Přes obrovský nápor Katalánců měli polední slovo fotbalisté Cornelly. V obrovské šanci se totiž v samém závěru dostal jeden z útočících hráčů, ale brankář domácích Iňaki Peňa si připsal na zadní tyči neuvěřitelný a velmi důležitý zákrok.

Pro velké pozitivum nedělního duelu fanoušky, kteří se objevili na stadionu po dlouhé době, to tedy neskončilo úplně slavně, jelikož neviděli žádný platný gól a byli tak svědky bezbrankové remízy mezi Barcelonou B a Cornellou.

Sestavy:

Barcelona B: Iňaki Peňa – Roger Riera, Arnau Comas, Santiago Ramos Mingo, Mika Mármol – Nico González, Oriol Busquets (Matheus, min. 46), Collado – Konrad, Manaj (Ángel, min. 73), Peque

Cornella: Ramon Juan – Iván Guzmán, Borja Garcia, Pol Moreno, Rulo Prieto – Eloy Gila Marin, Alejandro Serrano (Alex Pla, min. 72), Kevin Presa, Agustin Medina Delgado (Max Marcet, min. 83), Pablo Fernández (Albert Dorca, min. 83) – Christian Borrego (Victor Fernandez, min. 72)

Další zajímavosti a aktuality o barcelonském béčku nebo mládežnických týmech sledujte na facebookové stránce FC Barcelona B CZ/SK.


Zdroje: Facebook - FC Barcelona B CZ/SK.



Diskuze

Máte tam pár chyb a nesmyslů.

24.03.2021, 20:43

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat