Barça podepsala "kouzelného leváka"

Barça podepsala "kouzelného leváka"
  • Byron Mendoza je jednou z nejkvalitnějších posil mládežnického týmu Barçy v této sezóně. Dosud hráč Leganés posílí kádr Cadete A.

Cadete A Barçy, kterou bude i nadále trénovat Arnau Blanco, bude mít v této sezóně velmi výraznou posilu. Byron Mendoza je levonohý křídelník, kterému bude v září 15 let a který může hrát na obou křídlech útoku nebo jako krajní záložník. Byron v této sezoně oslnil v mládežnických kategoriích Leganésu i Realu Madrid, ten se snažil hráče přivést, ale trenéři to nakonec zavrhli. Barça udělala chytrý tah, předběhla Real Madrid a zajistila si hráče s mimořádnou kvalitou.

Byron již prošel kancelářemi Ciutat Esportiva Joana Gampera, aby splnil všechny potřebné formality a stal se novým hráčem Barçy. Svou první profesionální smlouvu bude moci podepsat až v 16 letech, ale jeho začlenění do La Masie je už nyní hotovou věcí.

Právě možnost žít v La Masii je jedním z faktorů, které hráče přesvědčily, aby se rozhodl přestěhovat do Katalánska a připojit se ke klubu Blaugrana. V letošní sezoně chce Byron patřit mezi hlavní hráče týmu Cadete A a v zásadě chce hrát na levém křídle.

Roger Rodríguez, trenér Cadet A Fornells, měl dnes na Donosti Cup možnost sledovat ho v přímém přenosu a byl ohromen. Upozornil nás na to na sociálních sítích a my jsme to chtěli potvrdit.

Na dotaz Sportu Roger vysvětlil, že ho kvality Byrona Mendozy uchvátily: "Už dlouho jsem neviděl hráče, jako je on, je na jiné úrovni. Má kouzelnou levou nohu, ale je také velmi rychlý. Je to úžasný hráč, který má také skvělou střelu zpoza vápna a vůbec není individualista, umí velmi dobře kombinovat."

Sport bude pozorně sledovat jeho růst, stejně jako růst ostatních nadějných mladých hráčů Barçy.

Cadete A Arnaua Blanca bude mít základní kostru z Cadete B, které v minulé sezóně trénoval David Sánchez, a k Orianu Gorenovi, Michalu Zukovi, Genísovi Cluovi či Ebrimovi Tunkarovi se přidá talentovaný záložník Xavier Miràngels a křídelník Byron Mendoza, který může potěšit diváky, kteří přijdou do Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 21
3. Villarreal CF 17
4. Club Atlético de Madrid 16
5. CA Osasuna 15
6. Athletic Club 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
16. Dani Olmo 3
33. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat