Barca mohla před třemi lety koupit Alphonsa Daviese

Barca mohla před třemi lety koupit Alphonsa Daviese

Jeden z objevů letošní bundesligové sezony, Alphonso Davies, byl v hledáčku Barcelony a to v roce 2017, kdy dokonce jeho agent osobně navštívil kanceláře na Camp Nou, aby vyjednal možný přestup jeho klienta. Ten se však nakonec neuskutečnil.

Německá nejvyšší soutěž se před dvěma týdny vrátila do plného provozu a sledovat jí tak začali i ti fanoušci, kterým jejich oblíbené soutěže ještě nezačaly. Mnoho lidí si tak mohlo všimnout mimo jiné i talentu v nadpisu jmenovaného kanadského levého beka ve službách Bayernu Mnichov, který se skvěle prezentoval v duelech s Unionem Berlín, Eintrachtem Frankfurt, Borussií Dortmund i Fortunou Düsseldorf. A to by nebyla španělská média, aby zase nevytáhla nějakou bombu. Podle Munda Deportiva Davies málem skončil v Barceloně.

Psal se rok 2017 a dnešní kometa světového fotbalu tehdy hájila barvy zámořského Vancouveru Whitecaps, za který si už zahrála i v několika zápasech MLS. Větší pozornost mu však barcelonští zástupci věnovali na Lize mistrů CONCACAF a krátce na to přišel i debut v národním týmu s javorovým listem na prsou a to ve věku 16 let, 7 měsíců a 12 dní. Na Gold Cupu byl zvolen nejlepším mladým hráčem a také díky třem brankám nejlepším střelcem. Zařazení do nejlepší jedenáctky severoamerického turnaje tak bylo již pouhou formalitou.

Skauti FCB si povšimli jeho potenciálu a dovednostmi, nicméně hlavní devízou, která je zaujala, byla hráčova neuvěřitelná rychlost. Zájem byl tak velký, že hráčův agent přišel do Barcelony vyjednávat podmínky přestupu. Jeho tehdejší hodnota činila kolem osmi milionů eur, což je oproti nynějším pětačtyřiceti pětinová částka. Z transferu do Katalánska ale postupně sešlo. V lednu 2019 za něj nakonec zaplatil o 2 více Bayern a z Daviese se stal nejdražší Kanaďan v historii. Zpočátku pendloval mezi áčkem a rezervou. Pak přišlo zranění Lucase Hernándeze.

Po něm se Davies stal klíčovým členem základní sestavy a za tuto sezonu má už na svém kontě 32 utkání. Katalánské periodikum se posléze pozastavuje nad jeho příběhem. Ten se začal psát v roce 2000 v uprchlickém táboře v Ghaně. Jeho rodiče opustili rodnou Libérii kvůli občanské válce a když bylo Daviesovi 5 let, celá rodina emigrovala do Kanady, přesněji pak do Edmontonu. Asi nikoho nepřekvapí, že rodák z Buduburamu před fotbalem zkoušel uspět v atletice, ale nakonec přišel v roce 2015 do Vancouveru a zde vydržel 3 a půl let.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Já sem před lety málem koupil bitcoiny v nynější hodnotě několika miliard

¯\_(ツ)_/¯

04.06.2020, 15:57

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat