Barcelona Hansi Flicka podle čísel

Barcelona Hansi Flicka podle čísel Foto: www.fcbarcelona.com

FC Barcelona dělá pod vedením Hansiho Flicka divy. Je na čele ligové tabulky, a to díky skvělému útočnému fotbalu. Je to vidět nejen při sledování jejich hry, ale odráží se to i ve statistikách. 

Podívejte se na těchto pět statistik, které ukazují, jak dobrá La Liga 2024/25 zatím je. 

Nejvíc vstřelených branek

Barça v prvních devíti ligových zápasech nastřílela celkem 28 gólů, což je více než tři góly na zápas. A padají ze všech stran. Vede Robert Lewandowski s úžasnými deseti góly, ale trefilo se i dalších osm hráčů (Raphinha, Lamine Yamal, Dani Olmo, Pedri, Kounde, Ferran, Pablo Torre a Pau Víctor). Dohromady má Barça o čtyři góly více než další tým v pořadí, Real Madrid (19).

Největší počet střeleckých pokusů

Jak říkal velký Johan Cruyff: „Když nestřílíš, nedáš gól.“ Barça v této sezóně vystřelila na branku 65x, což je o šest pokusů více než druhý tým, opět Real Madrid. Frustrující je, že Katalánci trefili brankovou konstrukci v neuvěřitelných jedenácti případech, což je více než dvakrát tolik, co kterýkoli jiný tým. 

Nejvíce rohů

Rohové kopy jsou další běžnou statistikou, která se používá k měření úspěšnosti útoku týmu, a i zde je Barça v čele. V této sezóně se 56x stalo, že obránci soupeře byli nuceni odkopnout míč za vlastní zadní čáru, což je o tři případy více než u druhého Realu Betis.

Premiant v držení míče

Není žádným tajemstvím, že držení míče je jedním z charakteristických znaků klubu. Je uklidňující vědět, že Flick tuto tradici udržuje, což nám výslovně řekl před zápasem s Alavésem minulý týden. S 67,65 % držení míče se Barça dostala před Real Madrid a Real Sociedad na první místo.

Lídři v počtu ofsajdů protihráčů

Nejde jen o to jít dopředu, ale také překazit soupeřům cestu dopředu. Flick rád tlačí svou zadní řadu dopředu, a pokud se to podaří zkombinovat s účinnou ofsajdovou pastí, máte vítězný recept. Počet případů, kdy je soupeř chycen v ofsajdu, není statistika, které se obvykle věnuje velká pozornost, ale v tomto případě stojí za to se na ni podívat, protože rozdíl mezi Barçou a ostatními je tak ohromující.

Soupeřům Barçy byl v této sezoně 62x odmáván ofsajd. Tým, který je na druhém místě tohoto seznamu, Osasuna, je daleko za ním s 26. V akademickém výzkumu se tomu říká „statisticky významný“ rozdíl. Rozdíl je tak velký, že ho nelze přičíst pouze náhodě. Musí to mít nějaký důvod. A tím důvodem je obrana, která umí dělat svou práci. A to skvěle.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

28-19=9 a ne 4.

13.10.2024, 22:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 27
2. Real Madrid CF 24
3. Club Atlético de Madrid 20
4. Villarreal CF 18
5. Athletic Club 17
6. RCD Mallorca 17
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 12
2. Ayoze Pérez 6
3. Kylian Mbappé 6
4. Vinicius Junior 5
5. Raphinha 5
9. Lamine Yamal 4
21. Pedri 3
22. Dani Olmo 3
30. Pablo Torre 3
77. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat