Barcelona má měsíc na to vydělat na prodejích 69 milionů eur

Barcelona má měsíc na to vydělat na prodejích 69 milionů eur

Podle původního plánu chtěla Barcelona za tuto sezonu vydělat na transferech svých hráčů 124 milionů. Zatím se povedlo získat 54 a půl milionu, což je málo. I přes současnou obtížnou situaci ale klub zůstává optimistický co se financí týče.

Barca zanesla výdaje na přestupy do svého plánovaného rozpočtu a tak pomalu začíná zjišťovat obnosy, které ještě musí vydělat z prodejů hráčů. Původně měla mezi 1. červencem 2019 a 30. červnem 2020 získat již zmíněných 124 milionů a zatím je pouze na necelé polovině této sumy. Je nutno dodat, že se nepočítá s pouze s přestupem samotným, nýbrž rozdílem mezi ním a hodnotou odpisu.

Pro příklad uvádí deník Sport případ Malcoma Oliveiry. Brazilec přišel do Barcelony za 41 milionů, ale jelikož hrál pouhý rok, odpisová cena činí 32 a půl milionu. Jenže Zenit jej koupil za 40 milionů a plus dalších 5 v proměnných, čímž si barcelonští vydělali 9,5 milionu + možné bonusy. V létě pak ještě Katalánci vydělali 2 miliony za přesun Marca Cucurelly, milion za Moussu Waguého a 25 za Philippa Coutinha.

Za posledně zmiňovaného je suma takto vysoká proto, že vedle poplatku 8 milionů za hostování, který zaplatili v Bayernu, ušetřil celek sídlící na Camp Nou i na jeho mzdě. Všechny transakce v létě dělají dohromady 23 a půl milionů a šlo by o větší cifru nebýt toho, že mnoho operací se uskutečnilo ještě před datem 1.7.2019. Barcelona měla také nabité zimní přestupové období, kdy prodala tři hráče.

U Jeana-Claira Todiba to dělá 1 a půl milionu, Alejandro Marqués vyšel na 8 a půl milionu a Carles Pérez přinesl do klubové kasy 12 a půl milionu hned + dalších 3 a půl v proměnných. Suma sumárum, Barcelona vyinkasovala 46 milionů za všechny odchody a po připočtení variabilních složek se dostáváme na výše zmíněných 54 a půl milionu eur. Do původního plánu schází 69 a půl milionu.

Klub je tak prakticky povinen prodat více hráčů, pokud tedy chce mít k dispozici nějaké prostředky na posílení - kor nyní v době koronavirové. A že se hovoří o posilách světového kalibru, to snad ani doplňovat nemusíme. Do konce fakturačního období zbývá 27 dní a dá se tedy očekávat, že sportovní management v nich bude mít napilno. Setrvání se nemusí bát pouze hrstka hráčů.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

69M se dá prodejem získat. Osobně bych sahal do obrany a zálohy. Ať už to budou Rakitič s Vidalem, nebo například Rafinha a Firpo. Levých beků máme postrkaných po evropě, či v B-týmu dost a záložníků též (Aleňa, Puig, Collado + 3 z A-týmu +posila?! = 7 hráčů na 3 posty, akorát)

03.06.2020, 10:27

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat