Barcelona není spokojena se startem ligy 11. června

Barcelona není spokojena se startem ligy 11. června

O víkendu bylo oficiálně potvrzeno, že ligový ročník 2019/20 se ve Španělsku znovu rozjede 11. června a skončí 19. července. Prozatím nepotvrzené informace pak hovoří o startu nové sezony dne 12. září. Takto rychlý spád událostí se dle informací Munda Deportiva nelíbí zástupcům Barcelony.

Toto datum je totiž problematickým pro ty, kteří stále bojují v evropských pohárech. Liga mistrů se totiž pravděpodobně vrátí 7. či 8. srpna a skončí 29. srpna. Pokud dojde ke změně formát na finálovou osmičku, pak lze spekulovat o dřívějším konci o týden. I při této optimističtější variantě by do startu nového ročníku LaLigy zbývaly jen 3 týdny. Pokud by se některý ze španělských klubů dostal do finále Champions League či Evropské ligy, byl by to problém, jelikož hráči mají nárok na určitý počet dní volna, než jim začne předsezonní příprava.

Barca má s datem 12. září souhlasit ovšem striktně jenom díky úplným televizním právům, ovšem bude požadovat, aby celky, které dojdou daleko v pohárové Evropě, měly dostatek času na odpočinek. Rovněž je vhodné připomenout, že po sezoně 2020/2021 je na programu přeložené Mistrovství Evropy, které by se mělo uskutečnit v termínu od 11. června do 11. července příštího roku. To jenom přidává na zátěži pro hráče, kteří se jej zúčastní. Ve Francii třeba začne nový ročník Ligue 1 dne 22. srpna, nicméně zde už se nedohrává ročník současný.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat