Barcelona nevylučuje přítomnost fanoušků na Camp Nou ještě v tomto ročníku

Barcelona nevylučuje přítomnost fanoušků na Camp Nou ještě v tomto ročníku

Rozhlasová stanice COPE informovala koncem minulého týdne o záměru Barcelony pustit fanoušky na Camp Nou už v rámci této sezony.

Španělská vláda aktuálně nemá v plánu takový krok, nejdříve se k němu chce uchýlit až na startu příštího ročníku. Jenže některé celky by rády zaplnily alespoň část svých stánků, po vzoru například české ligy. Barcelona není výjimkou a takový gigant se může snažit přesvědčit ministra, aby změnil názor a to za příslibu dodržení patřičných opatření. Manuel Oliveros vysvětluje, že Barca vyvíjí spolu se zdravotnickým odborníkem Joanem Bladém program nazvaný „Čistý a bezpečný prostor“.

V něm se snaží dokázat, že diváci mohou být přítomni na ochozech bez rizika a možná tak i zaplnit 30 % kapacity stadionu. Zvažují se různé nápady, včetně pouštění celých rodin na tribuny v odlišných sekcích. Katalánci zkrátka chtějí mít tolik argumentů, kolik jen půjde, aby orgány přesvědčili, což potvrdila i Cadena SER.

Zatím se ale stále neví, jak se budou odškodňovat členové za to, že do konce sezony neuvidí zápasy živě. Například Real Madrid bude svým fanouškům vracet peníze. Zbývající zápasy Bílého baletu proběhnou na stadionu Alfreda Di Stéfana, jelikož na Santiagu Bernabéu probíhají rekonstrukční práce. Barca mezitím preferuje setrvání na Camp Nou a nestěhovat se na Estadi Johan Cruyff do svého tréninkového komplexu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat