Barcelona nevylučuje, že už v této sezoně pustí diváky na tribuny

Barcelona nevylučuje, že už v této sezoně pustí diváky na tribuny

Podle periodika Mundo Deportivo není Barca proti tomu, aby se ještě v tomto ročníku objevili na stadionu diváci. Klub požádal specialisty, aby vypočítali, kolik fanoušků by na Camp Nou bylo v bezpečí. LaLiga mezitím plánuje postupné uvolňování omezení od září, kdy má začít nová sezona.

Až do nedávna se zdála přítomnost lidí na fotbalových stáncích jako nemožná pro dalších x měsíců. Irene Lozanová z Národní sportovní rady oznámila minulý týden pro COPE, že orgány zvažují postupné otevírání stadionů veřejnosti od příštího ročníku, čehož se chytli v LaLize a mají v plánu zaplnit nejprve 30 % kapacity od září, 50 % od listopadu a 100 % od ledna příštího roku.

Vše by záviselo na vývoji epidemiologické situace. Jenže v Barceloně uvažují jinak a chtějí lidi pustit ještě v rámci sezony 2019/20. Dr. Joan Blade dostal od klubových zástupců požadavek na to, kolik lidí by na barcelonském stadionu bylo v bezpečí v rámci brzké budoucnosti. Aktuální kapacita katalánského kolosu je 99 354 míst a lidé by od sebe seděli v rámci sociálního odstupu, který praktikují každý den v běžném světě.

Vedení FCB nevylučuje scénář, že by se jeden či více domácích mačů uskutečnil za přítomnosti jiných osob, než těch nutných (jako členové týmů, organizační složky a podobní).  Nyní se čeká na oficiální stanovisko ministerstva zdravotnictví k tomu, proč lidé nemohou už na úterní duel proti Leganés, který se na Camp Nou uskuteční 16. června. Ve stanovisku by mělo zaznít i odůvodnění tohoto rozhodnutí.

Na domácí zápasy drží permanentkáři 85 300 míst, nicméně jde o skutečně vzácné číslo co se návštěvy týče když přijde na skutečné zápasy. Držitelé permanentek by měli vyplnit formulář, ve kterém sdělí, zdali mají v plánu navštívit zápasy a pokud číslo žádostí překročí hygienický limit, rozhodne los. Kromě Leganés vyzvou Blaugranas doma v lize ještě Athletic, Atlético, Espanyol, Osasunu a v Lize mistrů Neapol.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat