Barcelona sleduje Alana Varelu z Bocy Juniors

Barcelona sleduje Alana Varelu z Bocy Juniors

Barcelona na trhu hledá hráče, který by na pozici defenzivního záložníka nahradil Sergia Busquetse. Xavi i Jordi Cruyff si myslí, že nejlepší alternativou je Martin Zubimendi z Realu Sociedad, klub však sleduje i další hráče. Jedním z nich je Alan Varela z Bocy Juniors, který je v hledáčku několika evropských klubů.

Historie hráče je úzce spjata s Barcelonou. Argentinský hráč fotbalově vyrůstal ve fotbalové škole, se kterou v Buenos Aires spolupracuje právě katalánský klub. Existuje zde spolupráce, na základě které hráč odešel do Bocy Juniors. Barcelona do fotbalové školy investovala, Boca Juniors z tohoto zdroje čerpá a na oplátku mají Katalánci při případných podpisech hráčů přednost. Varela je důkazem tohoto úspěšného konceptu.

Varela vyrostl ve velmi kvalitního defenzivního záložníka a Boca Juniors mu dala šanci v prvním týmu. O jeho podpis má aktuálně zájem vícero evropských týmů a cena by se měla pohybovat okolo 20 milionů eur. Spekuluje se o jeho odchodu do Benficy v případě, že argentinský reprezentant Enzo Fernández odejde do Liverpoolu.

Barcelona má od svých skautů v Argentině velmi dobré zprávy. V klubu věří, že je tento hráč připraven na další výrazný krok v podobě přestupu do Evropy. Stále zde ale panují pochybnosti o riziku operace. Barcelona již podobnou možnost v minulosti měla. Ovšem z přestupu, již jednou zmiňovaného, Enza Fernándeze za 15 milionů eur tehdy nakonec ustoupila.

 

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat