Barcelona vidí Trincaa v záloze

Barcelona vidí Trincaa v záloze

Barcelona už v lednu oznámila koupi Francisca Trincaa za částku 31 milionů eur. Portugalec přijde do týmu v létě, nicméně už nyní se mu povedlo rozbít pochybnosti nad jeho výkony, které i přes navýšený tlak po ohlášení transferu setrvaly velmi dobré. Katalánský plátek Sport popsal, jak by mohl na Camp Nou hrát spíše jako středopolař, než křídelník.

Portugalská liga je zpět a na Trincaa je tak nyní upřeno mnoho očí. Barcelona si cení talentu a dovedností hráče a údajně se jeho současného zaměstnavatele z Bragy často vyptává. V plánu tedy rozhodně není jej prodat či nechat odejít na hostování. Quique Setién jej rád uvítá v A-týmu a začne s ním pracovat už v průběhu předsezonní přípravy. Trincao tedy bude členem áčka, kde pro něj bude místo.

Ve Sportingu nyní figuruje jako pravý křídelník, ovšem v minulosti působil i na postu ofenzivního záložníka. V sezoně 2017/18 odehrál 5 zápasů spíše doprava a 2 spíše doleva. V dalším ročníku byl pak blíže levé straně dvakrát a devětkrát hrál jako podrhotový hráč. A dokonce letos si zahrál blíže středu a to proti Glasgowu Rangers, kde dokonce nahrával na gól ex-barcelonistovi Abelu Ruizovi.

V úvodu zmíněné periodikum dále uvedlo, že zodpovědné osoby za sportovní oblast FCB věří tomu, že dvacetiletý rodák z Viany do Castelo má správné dovednosti pro to, aby hrál v záložní řadě. Nikdo si nemůže dovolit zpochybnit jeho zapojení, o čemž svědčí i počet asistencí. Vedle toho 183 centimetrů vysoký fotbalista ví, jak projít přes protivníka a umí pokořit jeho linie. Není tak pouze čistokrevným křídelníkem.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat