Barcelona zůstala v roce 2019 neporažena na domácí půdě

Barcelona zůstala v roce 2019 neporažena na domácí půdě

Celých 12 měsíců nenašla Barcelona přemožitele na Camp Nou a rok 2019 tak uzavře s bilancí čtyřiadvaceti výher a čtyř remíz z celkového počtu 28 zápasů, které odehrála před svými diváky. Naposledy zde zvítězil až v listopadu 2018 Betis po přestřelce 3:4.

Teprve posedmé v její historii se Barce povedlo neprohrát v žádném z domácích utkání pod hlavičkou jednoho kalendářního roku. Naposledy to bylo v roce 2011 a před tím v 50. až 70. letech minulého století – konkrétně pak v letech 1957, 1959, 1968, 1974 a 1975. Oficiální web katalánského giganta si připravil několik drobných zajímavostí k letošní šňůře.

Pouze dva domácí duely vynechali Gerard Piqué a Lionel Messi a o jednu absenci více pak zaznamenali Marc-André ter Stegen, Luis Suárez, Sergio Busquets a Sergi Roberto. Prvně jmenovaný stoper nasbíral 2 340 minut, což je vůbec nejvíce mezi všemi. Na druhém místě je pak německý brankář s 2 250 minutami a pomyslné stupně vítězů uzavírá Leo Messi (2 123).


Gerard Piqué oslavující svou sváteční trefu (zdroj: fcbarcelona.com)

Celkem navštívilo v rámci tohoto kalendářního roku Camp Nou na 23 různých soupeřů. Po dvou návštěvách si připsali Real Valladolid, Levante, Sevilla, Valencia a Real Madrid. Když už byla řeč o Messim, ten si doma připsal 29 branek – o 13 více, než Suárez. Dalším v pořadí střelců byl Antoine Griezmann s šesti trefami a po pěti zásazích dali Arturo Vidal a Ousmane Dembélé.


Lionel Messi při gólové oslavě (zdroj: fcbarcelona.com)

Mezi nahrávači dominoval opět Messi s dvanácti gólovými přihrávkami. Osm jich rozdal Suárez a 7 Jordi Alba. Hned třináctkrát pak Blaugranas nastřelili brankovou konstrukci soupeřovy svatyně. Po třech orazítkováních si připsali Leo a El Pistolero, dvakrát Roberto a jednou lízly tyčku střely Alby, Griezmanna, Nélsona Semeda, Ivana Rakitiče a Philippeho Coutinha.

Na trávníku barcelonského stánku se představilo 32 různých borců a 13 z nich bylo odchovanci. Vedle již zmíněných Piquého, Messiho, Busquetse, Roberta a Alby to byli Carles Aleñá, Ansu Fati, Carles Pérez, Rafinha Alcántara, Abel Ruiz, Ronald Araújo, Denis Suárez a Moussa Wagué. Nejvyšší výhra se pak narodila hned v lednu a to ve čtvrtfinále Copy del Rey.


Ansu Fati prožil podzim jako z říše pohádek (zdroj: fcbarcelona.com)

Odnesla to již jmenovaná Sevilla, která se domů vracela s přídělem 1:6, o který se postarali Rakitič, Sergi Roberto, Suárez, Messi svými góly a Coutinho dvojičkou. Hráči FCB si pak prohlédli celkem čtyřiašedesátkrát i kartu. Vyjma dvou vyloučení pro Dembélého a Araúja to byly hlavně žluté karty, jichž nejvíce získali Piqué, Suárez a Busquets (všichni po osmi).


Sergi Roberto při svém zásahu v Copě del Rey do sítě Los Nervionenses (zdroj: fcbarcelona.com)

Diváci na Camp Nou pak viděli 11 pokutových kopů, z nichž 8 zahrávali svěřenci Ernesta Valverdeho. Sedm z nich bylo i proměněno – 5krát z kopačky Messiho a po jednom úspěšném zahrání zaznamenali bývalí kolegové z Liverpoolu, Luis Suárez a Coutinho. Z tří inkasovaných penalt stál proti dvěma Jasper Cillessen (a jednu chytil) a proti zbývající ter Stegen.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat