Barcelonský lazaret, díl číslo...stav kádru #4 Gavi, Yamal, Koundé, ...

Barcelonský lazaret, díl číslo...stav kádru #4 Gavi, Yamal, Koundé, ...

Před začátkem reprezentační přestávky se derou na povrch další zprávy o zraněných hráčích katalánského velkoklubu. Barcelonský lazaret v posledních dnech rozšířili Koundé, Lamine Yamal, a také Gavi. Seznam hráčů je brán chronologicky podle toho, kdy by eventuálně měli zasáhnout ,,zpět do hry".

Gavi

Jedna z největších hvězd současného kádru se lehce zranila při jednom z úvodních tréninku tohoto reprezentačního srazu. Zprávy jak z RFEF (španělské fotbalové federace), tak z klubu jdou takové, že toto lehké zranění mu nebude bránit ve startech v rámci nejbližších zápasů za španělskou reprezentaci, a ani za Barcelonu.

Lamine Yamal 

Barcelonská senzace má za sebou první období, kdy je naplno hráčem prvního týmu. Xavi Hernández a jeho trenérský tým nicméně zřejmě zapomněli, že hráči je stále pouze 16 let. Yamal zkrátka z mládežnických kategoriích zatím není navyknutý na režim, kdy tým kterého je součástí hraje dvakrát týdně. Fakt, který je však pro Barçu rozhodně pozitivní je ten, že samotná absence 16ti letého útočníka má trvat nanejvýš týden. Jeho zranění bedrokyčelního svalu se tak naštěstí nedá považovat za vážné. Jelikož byl Yamal původně povolán do reprezentace, tak všechny testy spojené s jeho současným zdravotním stavem hráč podstoupí na půdě RFEF. 

Pedri

O zranění tohoto španělského záložníka toho již bylo v rámci této rubriky napsáno mnoho. Věci si proto zaslouží shrnout jen zběžně. Pedri zatím v této sezóně odehrál pouze dvě soutěžní utkání. To úvodní na hřišti madridského Getafe, a to následující (po nějaké době pro Barçu opět premiérové soutěžní) na Olympijském stadionu proti Cádizu, ve kterém rozhodl svým gólem zápas. Od té doby laboruje se zraněním kvadricepsu. Nejnovější zprávy hovoří o tom, že bude k dispozici po reprezentační přestávce již na Penya zápas podzimu doma proti Bilbau. 

Raphinha

Brazilský křídelník toho před minulou reprezentační přestávkou vinou červené karty proti Getafe za Barcelonu opravdu neodehrál mnoho. Jednalo se v jeho případě pouze o 42 soutěžních minut. V minulé reprezentační přestávce pak za ,,svou" Brazílii odehrál obě utkání, a zapsal i jednu branku. Po návratu na klubovou úroveň dvakrát startoval jako hráč základní sestavy, a dvakrát jako střídající hráč. V zápasech La Ligy proti Betisu a Mallorce si pak připsal 2 branky. Zranil se v rámci osmého kola La Ligy na domácím hřišti proti Seville. Po zranění hamstringu by se pak do zápasového rytmu měl vrátit ještě před zápasem El Clásica na konci října. 

Lewandowski 

Zranění polského šutéra v utkání Ligy mistrů na hřišti portugalského Porta bylo součástí velmi nešťastných 3 posledních zápasů Blaugranas před reprezentační pauzou. Ve všech třech utkáních se totiž katalánskému velkoklubu zranili 3 hráči základní sestavy. Výše uvedený Raphinha, polský ostrostřelec ,,Lewy", a v posledním utkáním před repre pauzou stoper Jules Koundé, o kterém bude později ještě řeč. ,,Lewy" odehrál do svého zranění až na 2 utkání ve všech zápasech 90 minut. Zranil se pak ve 33. minutě zápasu na hřišti Porta, kdy jej musel vystřídat Ferran Torres pro zranění levého kotníku. U něj je potenciálně ve hře start v El Clásicu, ale nelze to brát jako zaručenou věc.

F. de Jong

Na Frenkiem se podepsal opravdu náročný program jak v klubu, tak za ,,jeho" Nizozemsko. V úvodních osmi utkáních sezóny (včetně dvou za ,,Oranjes") odehrál v šesti z nich 90 minut, ve zbývajících dvou pak 76, respektive 57 minut. Zranil se pak při obratu v zápase proti Celtě Vigo, kdy musel střídat ještě v průběhu prvního poločasu pro (stejně jako jeho kolega z útoku Lewandowski) zranění kotníku. Ohledně jeho návratu to vypadá tak, že by v jeho případě měl být návrat na trávník reálný pro zápas s Šachtarem v rámci Ligy mistrů na jeho půdě 7. listopadu. 

Koundé 

Francouzský stoper a svou minutáží jeden z nejvíce vytěžovaných hráčů Barçy v této sezóně se velmi neštasťastně zranil v průběhu posledního zápasu na hřišti Granady. Jeho spoluhráč Gavi mu totiž po kontaktu se soupeřem spadl na koleno takovým způsobem, že svému spoluhráči způsobil natažení vnitřního postranního vazu na jeho levém koleni. U Francouze se ze všech marodů očekává nejdelší absence. Měl by být ,,fit" až po další reprezentační přestávce, tj. na zápas v rámci La Ligy proti Vallecanu na jeho hřišti. 




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat