Bartomeu údajně znovu žádá hráče o snížení svých mezd

Bartomeu údajně znovu žádá hráče o snížení svých mezd

Téma mzdového rozpočtu v FC Barceloně se opět v tomto týdnu objevilo ve španělských médiích a rozhlasová stanice Catalunya Radio přišla s informací, že Josep Maria Bartomeu znovu žádal o snížení mezd hráče A-týmu. Podle RAC1 už hráči s dalšími škrty nesouhlasí.

Podle zdrojů mělo k žádosti dojít v sobotu 23. května na tréninkové jednotce, kterou měl šéf FCB navštívit přímo v Ciutat Esportiva Joan Gamper za doporvodu generálního ředitele Óscara Graua a Alberta Solera. Šlo by údajně o menší sumu než 10 milionů eur, načež hráči se k tomuto návrhu ještě nevyjádřili. Prý ale už s dalším snižováním nesouhlasí.

Ke všem škrtům v rozpočtech dochází kvůli finanční situaci u katalánského giganta, jež ještě více utrpěla kvůli koronavirové pandemii. Za tu dobu totiž Barca nemohla vydělat až 154 milionů eur. Připomeňme, že hráči souhlasili už v březnu se 70% snížením mzdy a dokonce nabídli zbývajících 30 % k vyplacení ostatním zaměstnancům klubu v průběhu krize.

Mundo Deportivo informovalo, že klub ušetří tímto způsobem 49 milionů eur a to včetně dalších sportovních sekcí. Již brzy ale hráči začnou opět vydělávat na 100 %. Stav nouze trvá aktuálně do 21. června, jenže LaLiga se vrátí o 10 dní dříve a tak se počítá, že se začnou vyplácet mzdy už tehdy. A dalším problémem jsou gáže hostujících fotbalistů.

Na něj tentokrát poukázala madridská Marca. Philippe Coutinho, Carles Aleňá, Rafinha Alcántara a Jean-Clair Todibo měli setrvat ve svých zapůjčených klubech do 30. června a pak měla za placení výplat převzít zodpovědnost Barcelona. Vypadá to, že všechna hostování budou prodloužena do konce sezony - minimálně o měsíc, až o dva.

K tomu ale musí dojít k souladu mezi všemi stranami a ten se nezískává snadno. Tito hráči by mohli ulevit platovým výdajům celkovou sumou 8 milionů eur, jenže pokud někdo z čtveřice Bayern, Betis, Celta a Schalke nebude souhlasit s prodloužením, bude to nová výdajová položka pro barcelonskou pokladnu - a nutno říct, že nečekaná.

Žádost o snížení mezd přitom neměla nic společného s aktuálním ročníkem. Do jeho konce si hráči udrží své stávající výdělky a jestli se jich dotknou změny v ročníku příštím, bude záviset na prodejích ze současného kádru. Na nich musí barcelonští vydělat. Pokud se tak nestane, může Bartomeu opět s prosíkem chodit za hráči a doufat v jejich solidaritu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat