Béčko remizovalo, ženy nadělily bůra

Béčko remizovalo, ženy nadělily bůra

LLAGOSTERA 1:1 BARÇA B

Rezerva nedokázala navázat na svůj skvělý výkon z minulého týdne a s přímým konkurentem v tabulce (Llagostera na béčko ztrácí bod) se rozešla smírně.

Domácí udělali vše pro to, aby barcelonské drželi pod kontrolou. Llagostera je silná ve vzduchu a v obraně pevná jako skála, což vedlo k nepříjemnému a fyzicky náročnému utkání, ve kterém si ani jedna strana nedokázala vytvářet příliš mnoho šancí. Šest minut před koncem prvního poločasu byl blok překonán, ovšem domácími, když Sascha míč odhlavičkoval za záda Iñákiho Peñi.

Ani druhá půle nenabídla příliš záživný fotbal, Barça si však odhodlaně šla za svým a i když se jí nepodařilo skórovat ze hry, vyrovnal skóre Abel Ruiz z penaltového puntíku po nedovoleném zákroku na Riquiho Puiga (65. min.).

Zbytek zápasu byl ještě více rozkouskovaný než předtím, kopalo se hodně přímáků a vysokých míčů. Šance Barcelony nakoplo vyloučení domácího Pasquiny, který zákrokem zezadu poslal k zemi Riquiho Puiga. Ten hřiště opouštěl na nosítkách, poslední zprávy však hovoří o tom, že by zranění nakonec nemělo být tak vážné. Nadějný odchovanec utrpěl pohmožděninu lýtkové kosti a další testy odhalí rozsah zranění.

Výjezd do Llagostery nebyl nikdy snadný a Barça musí brát remízu jako spravedlivý výsledek. Na 4. místo zaručující boje o postup do 2. ligy momentálně ztrácí 2 body. V dalším kole rezervu čeká Sabadell, na domácím Estadi Johan Cruyff jej přivítá v neděli od 18:00.

Llagostera: Marcos, Crespo, Viale, Diego, Bigas, Garcia, Magallán (Pol Gómez, min 75), Cortés (Pasquina, min 87), Gil, Nahuel (Maynau, min 69) & Sascha.

Barça B: Iñaki Peña, Guillem, Chumi, Cuenca, Akieme, Monchu, Sarsanedas (Reis, min 75), Riqui Puig (Mingueza, 95‘), Álex Collado, Marqués (Hiroki, 61‘) & Abel Ruiz.

Góly: 1-0, Sascha (39‘); 1-1 Abel Ruiz (65‘)

BARCELONA ŽENY 5:0 LOGROÑO

Svěřenkyně Lluíse Cortése pokračují na vítězné vlně a vyhrály už šesté utkání v řadě.

Ženský tým Barcelony je po skvělé výhře 5:0 nad Logroñou na novém stadionu Johana Cruyffa stále neporažený. Tacón (ženský tým Realu Madrid) si z nového hřiště odvezl devítigólový příděl, šest branek pak obdrželo Atlético Madrid a s dnešními pěti brankami už ženy na domácí půdě nastřílely celkem 20 gólů ve třech ligových utkání, dalších 7 pak přidaly v ženské Lize mistrů.

Rozhodnuto během 25 minut

Ženy dnes na podporu Světového dne boje proti rakovině prsu navlékly růžové pásky a velmi rychle převzaly otěže zápasu. Marta Torrejón otevřela skóre už ve čtvrté minutě a i když se hosté snažili rychle zareagovat, byla to nakonec Barça, kdo ve 23. minutě přidal další gól díky Jenni Hermoso. O dvě minuty později zvyšovala náskok Aitana Bonmatí a poločasový výsledek 3:0 jasně naznačil, že utkání je prakticky rozhodnuto.

Po poločase přidala čtvrtou branku dychtivá Oshoala a na konečných 5:0 zpečetila v 81. minutě Hamroui. Ženy si tak nadále udržely první místo i přes shodný počet bodů, oproti druhé La Coruni totiž mají lepší skóre. V příštím zápase ženy vyjíždějí do hlavního města, kde je přivítá místní Madrid CFF. Výkop je na programu 27. 10. od 13:00.

FC Barcelona: Paños; María León (Laia Codina, 71’), J.Hermoso, Marta (Candela, 69’), Hamraoui, Patri, Aitana, Leila (Melanie, 61’), Graham, A.Pereira a Oshoala (Claudia Pina, 61’)

EDF Logroño: Johansen, Landres (Jade, 53’), Oliveira, Santana, Leti Méndez, Freitas, Barbra, Banda (Judith 68’), Grace, Natalia, Dorine (Raquel, 76’) a Carolina

Góly: 1-0, Marta Torrejón (4’); 2-0, Jenni Hermoso (23’); 3-0, Aitana (25’); 4-0, Oshoala (51’); 5-0, Hamroui (81’)

Zápas na Estadi Johan Cruyff sledovalo 1 842 diváků.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat