CA Osasuna 4:2 FC Barcelona

CA Osasuna 4:2 FC Barcelona

V rámci osmého kola La Ligy zavítala Flickova družina na stadion El Sadar, kde se v předchozích dvou střetnutích družina tehdejšího trenéra Xaviho Hernándeze natrápila na dvou vítězstvích 1:2. Ještě v listopadu roku 2022 před triumfálním vítězstvím Argentiny na Mundialu otočila zápas v 10 lidech z poměru 1:0 pro domácí. O rok později posléze v 85. minutě utkání zachraňoval vítězství z penalty Polák Robert Lewandowski. 

Samotný trenér Blaugranas zvolil do utkání velmi odvážnou sestavu. Na levém beku nechal opět odpočívat Alejandra Baldého, za něj nastoupil Gerard Martín. Stoperskou dvojici i díky mírnému diskomfortu Iñiga Martíneze tvořilo duo Cubarsí - Domínguez. Těmto dvěma je v součtu pouho pouhých šestatřicet let. Nejstarší tak v rámci obrané čtveřice hostí byl šestadvacetiletý Francouz Jules Koundé, původním povoláním stoper. Údernou dvojici Yamal - Raphinha z úvodních kol této sezóny pak v křídelních prostorech nahradili Pau Víctor a Ferran Torres. Většina těchto změn se ukázala jako série katastrofálních rozhodnutí Hansiho Flicka, potažmo jeho realizačního týmu. 

Bryan Zaragoza, který Barceloně již několikrát zahrozil ještě v rámci jeho časů v Granadě, byl ústřední postavou vítězství Osasuny v tomto střetnutí. V 18. minutě přesně centroval, a střelec Ante Budimir se hlavou do Peñovy branky nemýlil. 1:0 pro domácí. O 10 minut později se již mohlo zdát, že taktikou Flickovy družiny do dnešního utkání byla populární ,,Csaplárova past”. Bryan Zaragoza tentokrát v roli střelce po přihrávce Paula Ibáñeze zvyšoval již na 2:0 pro domácí. Barça se snažila do poločasu ještě minimálně snížit, nicméně bez úspěchu. Osasuna si tak do kabin v rámci poločasové přestávky nesla více než lákavé vedení 2:0. 

Hansi Flick se v návaznosti na vývoj utkání rozhodl, že nebude po poločasové přestávce střídat. Úderná dvojice hvězdných křídelníků Yamal - Raphinha alespoň pro tuto chvíli zůstala na lavičce náhradníků. 

I přes tuto Flickovu neschopnost byl schopný reagovat na vývoj utkání Pau Víctor. V 53. minutě i díky zaváhání domácího gólmana Herrery snížil na 2:1. V následujících desítkách minut se snažili barcelonští vyrovnat stav utkání, nicméně bez většího úspěchu. 

V dvaasedmdesáté minutě střetnutí po faulu Domíngueze se ujal pokutového kopu pro domácí Ante Budimir. Nemýlil se, a domácí tak podruhé poslal do dvou brankového vedení. 3:1 pro Osasunu. 

V osmaosmdesáté minutě jako Lewandowski před rokem z penalty skóroval Abel Bretones, a určil tak konečný ráz dnešního střetnutí. 4:1 pro domácí.

Kosmetickou úpravu pro Barcelonu posléze obstaral Lamine Yamal. V 89. minutě snížil na 4:2 pro hosty, a zasloužil se tak o poslední gólovou úpravu skóre dnešního utkání.

Hosté i díky absolutnímu netrefení sestavy Hansiho Flicka prohráli na El Sadar 4:2, a před dnešním Derbí Mardrileño se zachoval jejich náskok na první místo na čtyřech bodech. 


Přehled utkání

28. září 2024, 21:00 El Sadar Nova Sport 4

CA Osasuna

4 : 2 Guillermo Cuadra Fernández

FC Barcelona

Budimir (Zaragoza) 18'  
Zaragoza (Ibáñez) 28'  
  53' Víctor (Martín)
Ibáñez 61'  
Zaragoza 69'  
  71' Domínguez
Budimir (penalta) 72'  
Bretones 85'  
  89' Yamal (Ferran)
  90+5' Pedri
Sestava

Herrera - Areso (84' Vidal), Catena, Boyomo, Cruz (84' Herrando) - Ibáñez, Torro, Oroz - Ruben García (59' R. Peña), Budimir (77' Raul García), Zaragoza (77' Bretones)

Sestava

Peña - Koundé, Domínguez (85' Fort), Cubarsí, Martín (70' Baldé) - Torre (59' Raphinha), Eric, Pedri - Ferran, Lewandowski (70' Casadó), Víctor (59' Yamal)




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat