Capello: Martínez a Pjanič jsou připraveni postavit se výzvě v Barceloně

Capello: Martínez a Pjanič jsou připraveni postavit se výzvě v Barceloně

Fabio Capello pohovořil o možných posilách Barcelony z vod Serie A, Lautaru Martínezovi a Miralemovi Pjaničovi. Třiasedmdesátiletý bývalý italský lodivod ohodnotil specifické vlastnosti obou fotbalistů.

Martínez je skvělým hráčem, který se odlišuje tím, že se pohybuje velice rychle a dokáže se stejně tak dostat do pozice a vystřelit na branku. Hraje dobře hlavou a ačkoliv není příliš vysoký, dokáže přesně trefit míč. Neříkám to jen proto, že má velmi silnou střelu, ale vše dělá i nesmírně kvalitně a nutí brankáře dělat složité zákroky. Lautaro je hráčem, který se dokáže velice rychle prosadit a nedává tak gólmanovi čas na reakci a k tomu pomáhá hodně i v defenzivní fázi. Je to hráč, který útočí, presuje, nabíhá a pracuje pro dobro týmu.

Pjanič je hráčem, který se mi líbí. Je to záložník s vysokou technickou kvalitou a přesností. Jako středopolař je nejen rychlý, ale i stylový. Dokáži si jej představit hrát před obranou, kde působí Sergio Busquets. Záleží na rozestavení, které použije trenér - dokáže zahrát i na jiných postech ve středu pole. Domnívám se, že oba dva jsou připraveni na to postavit se výzvě v Barceloně. U Pjaniče jsem si jistý, jelikož Juventus také každý rok bojuje o všechny trofeje a vstupuje do sezony pod velkým tlakem. I Lautaro je soutěživý hráč, stejně jako celý Inter.

Dokázal to ostatně v této sezoně. Oba to jsou skvělí fotbalisté. A jestli se adaptují na barcelonský styl? To už nevím, přišlo by to časem a také by na to měl vliv trenér. Proto o tom nehovořím, nicméně oba jsou na velice vysoké úrovni, tím jsem si jist. Snažil jsem se, aby mi Juventus v roce 2005 nechal Messiho na hostování! Už tehdy bylo vidět, že je unikátním.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat