Carles Pérez: Xavi mi dal nejlepší radu do kariéry

Carles Pérez: Xavi mi dal nejlepší radu do kariéry

Carlese Péreze zpovídal oficiální web Říma, kde od zimy nově působí, nicméně spousta otázek se ještě týkala Barcelony, z níž po osmi letech odcházel.

Je normální, že nejlepší rady dávají experti a hráči na neotřesitelné pozici. V mém případě volím Xaviho radu, kterou mi dal. Řekl mi: 'Ve fotbale záleží vše na nás, nikdo nám nic nedá. Musíš si to udělat sám.' Také Leo Messi pomáhal mě a dalším mladíkům svými radami, ačkoliv nejvíce mě ovlivnila slova od Xaviho. Vzpomínám si, že jsem před mým prvním tréninkem s áčkem byl velice nervózní, i když to bylo den po zápase a ti, kteří hráli, cvičili individuálně, zatímco my mladíci s náhradníky. Ten tlak byl vysoký a kouč Ernesto Valverde mě sledoval, zatímco Messi a další famózní hráči sledovali náš zápas.

Byla to neustálá prověrka. Můj první zápas přišel v posledním kole sezony 2018/19 na Camp Nou proti Eibaru. Na hřiště jsem se dostal v 70. minutě, nicméně za svůj opravdový debut považuji 2. kolo z nadcházejícího ročníku proti Betisu. Zde jsem hrál od 1. minuty, vyhráli jsme 5:2 a já dával branku na 3:1. Byl to pro mě nezapomenutelný pocit. Na své první měsíce v Římě před koronavirovou pauzou mám dobré vzpomínky. Vždy jsem tvrdil, že je rád, že jsem se zde dostal a šťastný za způsob, jakým jsem byl přijat. Je škoda, že jsem si za AS ještě nemohl zahrát, ale jsme připraveni na zápasy.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat