CO BY MĚLA BARÇA DĚLAT S COUTINHEM?

CO BY MĚLA BARÇA DĚLAT S COUTINHEM?

Barcelona má problém s Philippem Coutinhem. Nejdražší posila v klubové historii, zakoupená za 120 milionů euro + dalších 40 milionů v bonusech, nehraje na očekávané úrovni, vlastně se jí ani nepřibližuje.

Ernesto Valverde dává Brazilci příležitost za příležitostí, vychvaluje jej na tiskových konferencích, ale hráč, který v Premier League ohromoval, předvádí jen střípky svého talentu.

Proti Seville dostal Coutinho další šanci v základu, naskočil v útoku po boku Messiho a Suáreze, ale opět nepřevedl nic zázračného. I když Arturo Vidal také zklamal, náklady a vysoká očekávání, která příchod Coutinha doprovázela, činí jeho slabé výkony o to bolestnější.

Je jasné, že nezapomněl, jak hrát dobrý fotbal, jeho talent je vrozený a kvality se jen tak nevypařily. Koupit ho nebyla chyba, faktem ale je, že Coutinho nehraje na takové úrovni, jaká se vzhledem k nákladům na přestup a jeho vysoký plat očekává. Vzrušující, rychlá a sebevědomá hra, která zdobila jeho kariéru, je fuč. A je vidět, že i on sám je skleslý z toho, že nedokáže předvést to, čeho je schopný. S hráčem a uvnitř klubu je něco špatně - udělalo se všechno možné, aby se Coutinhovi pomohlo vrátit se na elitní úroveň, kterou mohl každý vidět v Liverpoolu.

Co tedy může Barcelona dělat? Nastala nejdůležitější fáze sezóny a Valverde se na Coutinha nemůže spoléhat. Namísto toho, Ousmane Dembélé – který byl z pohledu očekávání brán spíše jako příslib do budoucna – dává trenérovi na levém křídle daleko větší jistotu. Všechno ukazuje na to, že se Coutinho nejspíš na následující El Clásica do základu nedostane. Mít ale nejdražší posilu v historii klubu na střídačce, to je příliš velký luxus i na Barcelonu.

Otázkou nyní je, kolik šancí ještě šestadvacetiletý Brazilec potřebuje, aby nalezl svou nejlepší formu? A v prvé řadě, s ohledem na zájmy Barcelony, vyvstává otázka – nadešel čas zvážit jeho letní odchod, i když jeho hodnota poklesla? Coutinho by totiž možná dokázal předvést své kvality v jiném dresu, kde by tlak nebyl tak vysoký jako v Katalánsku.

Výsledek obrázku pro coutinho


Zdroje: marca.com



Diskuze

Vzal si špatné číslo, ať se vrátí k původnímu. smiley

25.02.2019, 09:30

Pořád dokola. Na levém křídle Dembele,na levé záloze (AM) Coutinho.
Dát to tak tři zápasy po sobě a ono si to sedne.
Problém může být taky v tom,že z pozice v záloze byl Couts zvyklý mít volnost a operovat na větším prostoru.
Což tady nemůže, protože se takhle po hřišti potuluje naše pravé křídlo,takže ve středu hřiště je narváno, i kdyby tam nebyl soupeř...

25.02.2019, 10:27
stockey Meshuggah82

ja ti neviem, preco to potom minuly rok fungovalo a tento zrazu nie? A nemal by hrac jeho kvalit sa vediet prisposobit pozicii?

25.02.2019, 11:20
Tarja Meshuggah82

Jak je ale možné, že to vidí všichni, jenom trenér a celý jeho trenérský tým, lidi kolem atd., ne? To je zvláštní, přece to nemůžou být úplní slepci...

25.02.2019, 13:16
stockey Tarja

Ja si to vysvetlujem tak, ze proste Couts je pri nasom sposobe hry este horsi v zalohe. A preto hra na kridle. Nakoniec to valverde aj medzi vetami naznacil.

25.02.2019, 14:55
Tarja stockey

No právě, směřuje to k tomu. Potom ale nemá smysl ho tu držet, to je špatně i pro něj. Já furt nějak nechápu, proč jsme ho vlastně kupovali a co jsme si od toho slibovali, vždyť ho museli mít nasledovaného... Ale v Live jsem ho právě skoro neviděla, takže nedokážu posoudit, co by vlastně měl hrát. Podle toho hypu kolem jsem ale čekala jiné bomby. :D

25.02.2019, 16:03
Meshuggah82 Tarja

Hrál to co Iniesta. Nebo to co teď hraje z druhé strany Messi.
Když si vzpomenu na trojúhelník Iniesta, Neymar, Alba tak teď máme Coutinho, Dembele, Alba....
Ale Valverde to vidí jinak...

25.02.2019, 18:43
Tarja Meshuggah82

No cokoliv z Iniesty jsem ho u nas teda ani zdaleka zahrat nevidela...ale muzu se plest. smiley

25.02.2019, 20:54

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
11. Lamine Yamal 3
13. Dani Olmo 3
28. Pedri 2
67. Jules Koundé 1
68. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat