Co může Ferran Torres přinést do barcelonské hry?

Co může Ferran Torres přinést do barcelonské hry?

Je jedním z hráčů, o kterých Xavi mluvil s Mateu Alemanem a Rafou Yustem, než se ujal funkce trenéra Barcelony. Bývalý záložník, kapitán a nyní trenér Blaugrana oceňuje všestrannost a čich na góly mladého Španěla. Stejně jako jeho zkušenosti navzdory nízkému věku. 

Příchod Ferrana Torrese by měl nyní Barceloně pomoci v pokutovém území, ale je to také investice do budoucna. 21letý mladík není klasickým útočníkem. Umí se pohybovat v pokutovém území a může přispět k tomu, že Blaugrana přestanou být ve finální fázi neefektivní. 

V minulé sezóně Pep Guardiola postavil Torrese na pozici „falešné devítky“ s vynikajícím výsledkem sedmi gólů. 

V reprezentaci nastřílel Španěl ve 22 zápasech dvanáct branek, včetně památného hattricku proti Německu. Zajímavé je, že Ferran Torres hrál častěji ve španělském seniorském národním týmu pod Luisem Enriquem (77,2 % zápasů) než v Manchesteru City Pepa Guardioly (43,4 %). 

Za španělský výběr debutoval 3. září 2020 v zápase Ligy národů s Německem (1:1) a hned odehrál celých 90 minut. Do Manchesteru City přišel v létě 2020 z Valencie za 23 milionů eur plus 12 milionů v bonusech. 

Čísla hrají v jeho prospěch

Byla to velmi vysoká částka, vezmeme-li v úvahu, že mu o rok později končila smlouva s Los Che. U Citizens debutoval 21. září v utkání s Wolves (1:3), ve kterém hrál jako „devítka“. Ve své první sezóně v Premier League odehrál celkem 24 z 38 zápasů, z toho čtrnáctkrát v základní sestavě. Vstřelil sedm gólů. Čtyři branky dal v Lize mistrů v pěti zápasech skupinové fáze, ale na jaře na něj Pep Guardiola nečekaně přestal sázet.

Ferran Torres odehrál v prvním duelu osmifinále jen deset minut, i když se Citizens probojovali až do finále v Portu, kde prohráli s Chelsea 0:1. Za to v Premier League měl Španěl skvělý závěr. V posledních deseti zápasech se objevil pětkrát od první minuty v zápasech a čtyřikrát z lavičky – vstřelil celkem pět branek. Letošní sezonu začínal jako hráč základní sestavy. Na reprezentačním srazu se však zranil, s čímž se pere dodnes.

Všestrannost a inteligence

V Barceloně bude Ferran moci hrát na všech třech postech v útoku. Dokonce i jako krajní záložník v systému 3-4-3 (tuto pozici obvykle zastávají Nico a Gavi). Jednadvacetiletý Španěl může být spásou pro Xaviho, který chtěl od začátku oživit hru na křídlech, a navíc měl problémy s útočníky a jejich efektivitou. 

Memphis Depay obvykle selhal, zejména ve velkých zápasech, a Ousmane Dembélé je často zraněn. Xavi musel sáhnout po Ferranovi Jutlovi, zkusit Gaviho jako falešné křídlo, Yusuf Demir nebo Sergiño Dest nebyli na křídle ideální. 

Torres dá Xavimu rozhodně více možností a také kvalitu v pokutovém území. To bude zvláště důležité, až Abde odcestuje na Africký pohár národů.

Ferranovi není cizí ani poziční hra, která je pro Xaviho dalším z klíčových prvků. Jednadvacetiletý hráč se s ní musel vypořádat pod dohledem Pepa Guardioly a Luise Enriqueho. Jak v Manchesteru City, tak v národním týmu už dokázal, že je takticky velmi inteligentním hráčem.


Zdroje: sport.es



Diskuze

Článek o tom, jak na tom byl vloni a letos na jaře. A co aktuální forma? Nic... 2 měsíce zraněný.
Uvalili jsme 55 mega za zajíce v pytli..

30.12.2021, 13:22
David Kvapil MilanBalage

Řekl bych, že zajíc v pytli vypadá trošku jinak.

30.12.2021, 13:49
MilanBalage David Kvapil

A jak, prosím? Ranec za hráče, který v klubu o září nenastoupil a tady se hned objeví dva články, co může klubu přinést. Přitom nikdo netuší, s jakou se po pauze vrátí..
K Torresovi už se vyjadřovat nebudu. Čas ukáže, jestli to byl dobrý kup nebo další vyhozené prachy...

30.12.2021, 15:14

Jak vidim MilanBalage tak pred prvnim pismenkem jsem smireny s totalne negativnim komentem.. kamo 10mega rocne na 4 roky za 21letyho hrace, ja v tom vidim pecka domluvu mezi Pepem a Xavim jak neposrat City a pomoct ze sracek Barce.. kdyby Barca hrala podle kazdyho tvojeho komentu tak si s Barcou B davame kazdej vikend pratelak a ses spokojenej ze nikdo nikoho neprodava, nikdo nikoho nekupuje a nikdo nezkousi nic novyho.. hlavne aby se nestalo neco, co jde proti proudu Milankovic nazoru :)) hlavne usmev chlape.. fandit aji kdyby spadli mezi dorostence.. ale ty budes urcite nekdo kdo hraje hry jako TM a v tom budes bezkonkurecni.. z nekama ta touha vsechno komentovat musi jit.. tesim se na tvuj laskyplnej Barcy povzbuzujici dalsi koment.. napis pls 3 hrace co chces prodat a hlavne komu za kolik a pak napis dva hrace co by meli koupit a za kolik.. hlava ditete nejchytrejsi :)) hlavne nikoho nevychovavej.. to by tu bylo smutno

30.12.2021, 13:53
LeDavies OndrejkoKM

Přesně tak😀 šilený kolik negativnich komentu jsem už od něj přečetl... ikdyby jsme měli zpatky MSN tak hádam že v tom najde negativní věc nějakou😅 jinak Za mě luxusní přestup Torres je perfektní...technika,dribling,zakončení to je třeba mít v týmu věřím že bude dost duležitý v týmu😀

30.12.2021, 15:14
MilanBalage LeDavies

Mám se radovat z toho, že moje oblíbená (po uši zadlužená!) Barcelona utrácí dál jak ožralý milionář?
Pokud se Torres vyplatí, pak budu moc rád, že jsem se spletl.

PS: Nikdo z vás moje příspěvky nemusí číst a už vůbec na ně nemusíte reagovat.

30.12.2021, 15:23
OndrejkoKM MilanBalage

Tyjo.. ver tomu, ze se pul roku premlouvam at ty tvoje sracky nectu a nekomentuju.. ted jsem mel slabsi chvilku a musel jsem.. ted s odstupem casu beru zpet.. uz to chapu vsechno.. zivot na howisho.. slecna doma neposloucha.. a tak mas potrebu vypotit nazor z toho nejcernejsiho scenare na kazdej clanek.. teda pokud se pise, ze se vybiraji penize na dobrou vec .. to jsem nikdy nic velkohubyho od Milanka necetl.. nechci byt negativni na fans.. ani nemam potrebu si tu nic vylivat za nazory.. jen na tenhle web chodim kurva rad a kamo pod kazdym postem tvuj koment jak kdyby vsichni ti povereni lidi vedeli hovno co delaji a ty ublizenej Socios, kteryho se nezeptali na nazor.. a uz mlcim.. jen bych byl rad, kdyby jsi se neurazil a popremyslel nad dalsim komentovanim nasi Barci.. urcite nejsi spatnej kluk a kdyz zareagujes jako dospelej, rad si s tebou jedn az deset kousku Estrella damm dam 😁 nekde na vyhlidce nad Barcou.. kdyz budem jak spravni moravaci smlouvat tak to nebude ani tak drahy od kluku opalenych 😎

30.12.2021, 15:53

Nejde mi o nějaké lajky. Příspěvky do diskuze formuluju tak, jak v reálném čase situaci vnímám. A pokud jsem podle většiny tady blázen, protože jsem nespokojený s příchodem "No name" hráče za ranec, který je ještě ke všemu zraněný a od září za City nenastoupil, tak fajn. S tím já nic nenadělám.
Růžové brýle jsem sundal už před léty a všem bych doporučil totéž.

30.12.2021, 15:46
OndrejkoKM MilanBalage

Kazdej s trochu strizlivym usudkem vi kde se Barca nachazi.. ale chapu.. teda pochopil jsem.. byla chyba se ti snazit neco naznacit.. tak krasnej zbytek roku vsem Cules 🤙

30.12.2021, 16:01

Btw.. kdyz kupovali z jakeesi Ameriky jakeehosi Neymaara.. nounejm hraca.. ne jako ted vazne.. jestli si ted ten chlapec v hlave nekdy rekne: ,, tywoe ja jsem rozesral fotbal na celym svete” jako vite jak to myslim.. asik mu to je u prdele.. mozna se tim i bavi.. ale tyjo kdyz nemam hodnotu ani tisicovky tak se dokazu pozastavit nad tim jakoze ne zmenil fotbalovej trh.. ale uplne rozbil celej ten sport.. jako at hodim taky jeden negativni koment.. uplne mimo misu, ale do ted me to sere… ne ze odesel.. ale ze ty podminky prestupu fakt rozesraly fotbal na vsech kontinentech 🙄😎

30.12.2021, 16:15
OndrejkoKM OndrejkoKM

.. pisu to jen kdyby se zdalo nekomu existencne neprijatelny nakup “noname” hrace za 55melcku

30.12.2021, 16:16

A ted jestli jde o “tvoji” “nasi” zadluzenou barcu.. pozjistuj relitu o financovani profi klubu.. 1/5 top typu se nemusi styden kdyz se bavi o zadluzenosti.. a to se jim jeste kroutijou prsty na nohach.. celej ten chaoss je o dlouhodobym ucetnictvi a HLAVNE o platovym stropu.. proste mam jen ten nazor, ze ten zvolenej typek s skoro miliardovou zarukou v zadech.. jak mu rikaji.. nejakej Laporta.. a ten typek ma kolem sebe lidi co resi co nikdo nikdy ve sportu neresil.. ale asi mame pravo rikat jak to delaji na hovno.. vzdyt ja jsem ten co vecer s chlapama vypije nejvic pivek.. ja by jsem mel byt ten, kteryho poslouchaji..

30.12.2021, 17:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat