COUTINHO: NA SVĚTĚ JE JEDINÝ INIESTA, JE TO UNIKÁT

COUTINHO: NA SVĚTĚ JE JEDINÝ INIESTA, JE TO UNIKÁT

V rozhovoru pro španělský SPORT se Countiho vyjádřil hned k několika tématům. K doublu, pocitech z jeho působení v Barce a k Iniestovi. Po potvrzení Iniestova odchodu by mohla jeho herní pozice připadnout Coutinhovi. Ten to tak však vůbec necítí, chce mít vlastní identitu.

"Nahradit Iniestu? To nedává smysl, každý hráč je nějakým způsobem jedinečný a má svůj osobitý styl. Nahradit Iniestu je nemožné. Na světě je pouze jediný Iniesta. A je to unikát."

Coutinhův přestup byl historii klubu rekordní a pár měsíců mu trvalo, než si v Barceloně zvykl. Teď se ale zdá, že už je s hráči dostatečně sehraný. 

"Přišel jsem to tady zkusit, makat na sobě a získat si místo v týmu, na tréninku i na zápasech. Musím hrát ještě líp, než jsem hrál doposud."

Lepší start ve své kariéře v Barce si Coutinho asi ani nemohl přát. Pokud pomineme treble, který Barce nakonec utekl. Za čtyři měsíce v klubu už má na kontě dvě trofeje.

"Jsem velmi šťastný, že jsem tady mohl přijít a vyhrát ty dvě trofeje. Samozřejmě je to pro mě hodně důležité, přijel jsem tady v době, když už byl tým na cestě k výhře."

 "Beru ty trofeje jako učení, něco jsem už od svých spoluhráčů odkoukal. Je to pro mě pocta být v takovém týmu a chci se toho ještě naučit spoustu, abychom toho vyhráli ještě víc."

Coutinho už si na Barcelonu zvykl i mimo hřiště. "Jsem opravdu šťastný. Přijít tady byl můj sen a užívám si to." Do Barcy chtěl přijít už dřív, tehdy to nevyšlo. Zítra na něj čeká první El Clasico. 


Zdroje: www.sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat