Čtyři ex-barcelonisté slaví první trofej v barvách japonského Visselu Kóbe

Čtyři ex-barcelonisté slaví první trofej v barvách japonského Visselu Kóbe

Andrés Iniesta, Thomas Vermaelen, David Villa a Sergi Samper se spolu se svými kolegy stali novopečenými držiteli Císařova poháru, který je japonskou obdobou anglického FA Cupu nebo českého MOL Cupu. Ve finále porazili i před zraky svého prezidenta, Hirošiho Mikitaniho, Kašimu Antlers 2:0 a nyní na tým sponzorovaný firmou Rakuten čeká účast v asijské Lize mistrů.

Vissel Kóbe se stal poprvé vítězem Poháru císaře, konkrétně pak jeho 99. vydání, když ve finálovém klání hraném na Národním stadionu v Tokiu vyhráli nad Kašimou Antlers po vlastním gólu Tomojiho Inukaje a gólu Noriakiho Fujimota 2:0. Úspěch celku z prefektury Hjógo může těšit i fanoušky Barcelony, jelikož v kádru vítěze pohárové soutěže jsou i 4 bývalí Blaugranas.

Zatímco Andrés Iniesta završuje svůj druhý rok v barvách klubu, pro zbylý trojlístek ve složení Thomas Vermaelen, David Villa a Sergi Samper to byl první ročník v této asijské velmoci. A pro Lukase Podolského, dalšího bývalého internacionála z Evropy, to byla už 3. sezona v zemi vycházejícího slunce. Všichni se ale radují z premiérové trofeje dosažené v barvách Kóbe.

Dodejme, že finálový duel se hrál nad ránem na Nový rok a soupeřem Visselu byl osminásobný mistr tamní J. League a pětinásobný vítěz Císařova poháru. Obě branky padly v prvním poločase, konkrétně pak v 18. a 38. minutě. Iniesta odehrál 88 minut a Vermaelen celých 90 jako pravý stoper v ambiciózním rozestavení 3-4-3. Samper si nezahrál a Villa naskočil až v nastavení.

Střídal výše zmíněného německého útočníka s polskými kořeny a to prakticky jen proto, aby se mohl rozloučit s fotbalem na trávníku. Už před několika týdny totiž oznámil, že chce právě na přelomu dekády pověsit kopačky na hřebík. Rok 2019 byl pro něj těžký, jelikož se trápil se zraněními a ani na jeho konci nebyl ve 100% kondici. Vissel jinak skončil v lize až na 7. místě.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat