DALŠÍ VELKÁ BLAMÁŽ PŘI VÝBĚRU STADIONU PRO FINÁLE

DALŠÍ VELKÁ BLAMÁŽ PŘI VÝBĚRU STADIONU PRO FINÁLE

FC Barcelona vs. Alavés – ještě 2 zápasy odehrajeme proti tomuto soupeři v této sezóně. První již tuto sobotu v La Lize a druhý, možná ten důležitější, finále CdR 27. 5. 2017. A stejně jako každý rok je tu veliký problém s výběrem stadionu, který by finále královského poháru měl hostit.

Výběr stadionu pro konání finále Copy del Rey je každý rok problém a osobně se nebojím říci, že se jedná o velký nepořádek. Tato doba vždy přijde, jakmile se dozvíme oba aktéry finále. Jedná se o kontroverzi, která je vyvolána absurdním a zastaralým postojem španělské fotbalové federace. Místo toho, aby byl vybrán stadion předem, jako to mají jiné země, nebo např. UEFA při finále Ligy mistrů, se určuje stadion právě až po odehrání obou semifinále CdR.

Stejně jako Liga mistrů, tak také Evropská liga, mají určeny stadiony pro konání svých finále rok dopředu a nikdo se nemůže na nic vymlouvat. I nejprestižnější evropské ligy mají striktně dané místo. V Anglii se finále hrají ve Wembley, v Německu je finálovým stadionem Olympijský stadion v Berlíně již od roku 1985. V Itálii se od roku 2008 hraje na římském Olympijském stadionu a ve Francii je to Stade de France od 1998.

Barcelona chce Bernabeu

Takže, nejkvalitnější evropské ligy nemají takový bordel, jaký panuje ve Španělsku. A nyní to tu máme opět, opět po tom, co Barcelona a Alavés dosáhly v tomto týdnu onoho finále. Mezi oběma týmy panují odlišnosti, kde by se finále mělo konat. Barcelona by opět ráda madridské Santiago Bernabeu kvůli jeho kapacitě, která je po Camp Nou druhá největší ve Španělsku. Alavés preferuje San Mames, jelikož je to blíže pro jeho fanoušky.

Bernabeu, situované ve středu země, je logickou volbou pro permanentní konání finále CdR, ale Real Madrid ho nechce propůjčit, když je ve finále katalánský velkoklub. Mohl by se totiž opakovat rok 1997, kdy na Bernabeu vyhrála právě Barcelona a madridským svatostánkem se linula klubová hymna.

Loni se nemohlo finále konat na Santiago Bernabeu z důvodu rekonstrukčních prací. A letos? Světe div se, opět se zde bude pracovat. Madridský prezident se k této situaci vyjádřil takto: „Finále Copy del Rey nemůže být hráno na Bernabeu, jelikož zde budou probíhající práce.“  Kdyby se zde pracovalo tak, jak Perez tvrdí, musel by tento stadion být snad nejmodernější stavbou světa.  

Atlético nabízí Calderon

Athletic má omluvu, proč se finále nemůže konat na San Mames. Tři dny po finále se zde má konat koncert Guns N' Roses a stadion se pro tuto událost musí připravit.

Španělská fotbalová federace je připravena využít Vicente Calderon, který nabízí Atlético Madrid. Další alternativou je tradičně Mestalla, kde se konaly 3 finále za posledních 8 let. Uvidíme tedy, co přinesou následující týdny a jaké bude rozuzlení.


Zdroje: sport-english.com, Hába



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Bernabeu je sen, ale kdo viděl ten zápas s Betisem z 97, tak je musí trošku chápat.

Stadion by se měl prostě určit předem a byl by klid.

09.02.2017, 21:32
PiGGy Migueli

Bernabeu v dubnu a v květnu Vicente Calderón smiley

09.02.2017, 21:53

Já nechápu proč vždy, když postoupíme do finále CdR, musí vedení provokovovat Madrid!!!??? Kdyby tam byl real, tak taky budeme ,,natírat lavičky,, a rekonstruovat šatny.smiley Calderon a Mestalla jsou dobrá volba. Jak jsem psal na chatu, budu tady opět za piczu a ,,antikoule,, ale přeji to těm klukům z Alavese. Kdy jindy se jim to zase podaří???

10.02.2017, 03:41
Hába jurash

Jak může někdo přát našemu soupeři? smiley Tj jak kdybychom byli ve finále LM proti Dortmundu, který by si to taky zasloužil a ty mu budeš fandit??? lol smiley

10.02.2017, 07:54
jurash Hába

Co má proboha Dortmund společného Alavesem? Řekl bych, že to howno co máš na konci příspěvku pane ,,Lol,,
Ten klub a ti kluci se finále Copy nedostanou dalších 100 let. Proč jim to nepřát?? Celý svět se netočí jen kolem Barcy. Je to pouze sport.

10.02.2017, 10:48

Tak jim to budu prat proti Realu a ne proti nam, boze to je logika..... nebo jsi to taky mohl prat Celte Vigo smiley ah jo to jsou fakt smileysmileysmiley od tebe

10.02.2017, 11:51
jurash Messi the Genius "10"!

Jste tady na novém webu na hlavu? Hrajete si tady na culé a při prvním neúspěchu tu zas uvidím howna a nadávky. Budete prodávat hráče a měnit trenéra. Pro ty uplně zaostalé opakuji, že to přeji malému klubu, který už to nikdy nevyhraje. Nikdo by netipoval,že dojdou až do finále. A dám vám zelený prstíček, ať máte radost,chcete???? Barce fandím 20 let a takových rychlokvašek jsem už zažil hodně.

13.02.2017, 13:15

stadion určit předem. ti španělé jsou fakt tupci. ve všem za ostatníma. los, sudí, video......

a nechápu proč to barcelona chce pořád hrát na bernabeu smiley

10.02.2017, 08:14

je to prace kralovsky pohar ne? historie Madridu v rukou Barcelony.... Španele si na tom potrpi a dela jim to zle.... takhle jim to bude delat mene zlo, jde jim proste o to, kdyby Real nahodou nepostoupil, aby uhlavni nepritel neoslavoval na jejich stadionu... proste Madrid si to dokaze pohlidat

10.02.2017, 11:52

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Villarreal CF 17
4. Club Atlético de Madrid 16
5. Athletic Club 14
6. RCD Mallorca 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
30. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat