Dani Alves: Nepřijal bych Bartomeuovu nabídku

Dani Alves: Nepřijal bych Bartomeuovu nabídku

Barcelona znovu získá velikost se staronovým prezidentem Joanem Laportou. O tom je přesvědčený Dani Alves, který poskytl rozhovor pro stanici Alkass Sports Channel. Hovořil o svém návratu do Barcelony a také o několika postavách souvisejících s katalánským klubem. 

Sotva si před pár týdny někdo pomyslel, že by se Dani Alves mohl vrátit zpět do katalánské metropole. Pro všechny fanoušky to byla rozhodně nečekaná, ale zároveň radostná novinka. „Měl jsem pocit, že se do Barcelony vrátím, a přestože byli lidé překvapení, vrátil jsem se. Musíme pracovat na přestavbě velké Barcelony, a k tomu potřebujeme stabilitu,“ řekl na úvod 38letý hráč.

Kromě toho připustil, že kdyby byl Josep Maria Bartomeu stále prezidentem FC Barcelona, v žádném případě by se nevracel. „Nepřijal bych od něj nabídku. Odešel jsem, když byl prezidentem, a nemělo by smysl s ním znovu spolupracovat,“ svěřil se upřímně.

Podle některých zpráv byl před časem Alves odmítnutý Bartomeuem. Předcházejícího prezidenta v květnu 2019 kontaktoval sám Brazilec. Bartomeu řekl, že to není žádný problém, ale nejdřív si potřebuje promluvit s Ericem Abidalem, který tehdy vedl sportovní oddělení. „Chci se vrátit do svého domova a hrát Mistrovství světa 2022 jako hráč Barçy. Zbavme se naší hrdosti, potřebujeme se navzájem, víme to,“ rozpovídal se v rozhovoru přes WhatsApp. 

Na druhou stranu se Dani zmínil o stávajícím prezidentovi, kterého velice dobře zná ze svého prvního působení v Katalánsku. „Laporta přebuduje klub a tím se vrátí stabilita. Jsme rádi, že je s námi,“ pokračoval.

O tom zda vůbec uvažoval o svém návratu zpět, měl absolutně jasno. „Nemá smysl vracet se do Barcelony za dobrých podmínek, protože pak vás nepotřebují. Jsem zpět, abych pomohl klubu a přispěl k jeho navrácení do skvělého stavu jako předtím,“ vysvětloval.

Od jeho odchodu se neustále hledá jeho náhrada na pravdou stranu obrany. K tomu se nyní vyjádřil samotný Alves. „Myslím, že pro někoho je těžké dělat to, co jiní dříve. Musíme pracovat na maximum. Barça je jiný klub, musíte být hráčem, který rozumí filozofii klubu. Mnoho hráčů to nechápe,“ prozradil.

Nezapomněl ani na největšího konkurenta svého klubu, kterým je Real Madrid. „Florentino Pérez hájí zájmy Realu Madrid. Úspěšné řízení nelze srovnávat se špatným řízením. Hodně záleží na prezidentech. Real je zvyklý přivádět skvělé hráče, ale toto plus nám nezabrání postavit se mu,“ pověděl ve svém vyprávění.

Barcelona je v současnosti v ekonomické krizi, ale Real Madrid se takovými finančními problémy nepotýká. „Nelze srovnávat úspěšné řízení se špatným řízením. Florentino Pérez pracuje pro zájmy Madridu a překonal mnoho výzev,“ řekl Alves.

Zároveň přiznal, že Messiho odchod byl těžký. Klub měl problémy, a proto ho bylo těžké udržet, respektive zastavit. „Byl jsem proti jeho odchodu, protože je žijící legendou Barcelony. Bohužel věci nedopadly tak, jak jsme chtěli, ale doufám, že se jednoho dne vrátí a budeme moci znovu hrát spolu,“ vyjádřil svou touhu navázat na úspěšné působení s argentinskou hvězdou.

Za návratem do Barcelony stojí také Xavi, jeho bývalý spoluhráč a nynější kouč. „Jsem rád, že mohu pracovat s Xavim, příběh jsme napsali, když jsme spolu hráli. Návrat do klubu v takových podmínkách je další výzva. Milujeme tento klub natolik, že jsme se vrátili, abychom pomohli,“ sdělil motivovaně.

Šance na vítězství v Evropské lize má Barcelona stále velké, protože i přes svoje problémy je jedním z favoritů celé soutěže. Tato Barcelona bezpochyby může vyhrávat trofeje, měl brazilský kouzelník jasno.

Do konečné nominace na Mistrovství světa v Kataru zbývá ještě nějaký čas, ale na nadcházející šampionát nezapomíná ani samotný Alves. „Bude to skvělé, uspořádají speciální akci. To, co upoutalo mou pozornost při mnoha zdejších návštěvách, je štědrost lidí a úcta k hostům, zde jsou hosté vítáni zvláštním způsobem.“ vysvětloval Brazilec.

Kromě toho se vrátil ke skončenému turnaji Copa América, kde jeho země prohrála ve finále s Argentinou. „Vždycky jsem si přál, aby moji přátelé vyhráli Copu America, pokud to nevyhraje Brazílie. Neřekl bych, že jsem byl šťastný, když Messi porazil Brazílii, ale byl jsem šťastný, že vyhrál titul, protože snil o zisku titulu s národním týmem Argentiny,“ řekl na závěr rozhovoru.


Zdroje: marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat