De Jong: Na můj odchod byl vyvíjen tlak

De Jong: Na můj odchod byl vyvíjen tlak

Frenkie de Jong hovořil o letním přestupovém období a tlaku, který byl na jeho osobu vyvíjen v souvislosti s chystaným odchodem. Barcelona jednala o jeho prodeji, avšak sám hráč několikrát vyjádřil touhu zůstat.

"Byl jsem klidný, protože jsem se v květnu rozhodl, že chci zůstat. Můj názor se po celou dobu nezměnil," řekl záložník.

"Zůstal jsem v klidu, ale věděl jsem, že ten tlak začne sílit. Přicházel od médií, prezidenta, vlastně odevšad."

"Věděl jsem, že na začátku budu hrát méně. Chci se ale znovu dostat do základní sestavy. Doufám, že v El Clásicu nastoupím. Xavi nám to říká až v den zápasu."

De Jong chválil Luku Modriće:

"Real má velmi dobré záložníky, jedním z nich je Modrić. Kolik mu je? 35, 36, nebo 37? Je obdivuhodné, že navzdory věku hraje dále. Je to jeden z nejlepších záložníků na světě a rád ho sleduji."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Ten tlak byl oprávněný, není možné, aby zrovna on byl druhým nejlepší placeným hráčem v celé LaLize, to je naprosto neakceptovatelné. Ačkoliv je jeho svaté právo se své smlouvy držet, tak úplně bych neřekl, že projevil svou lásku ke klubu nebo že hrát za Barcelonu je splnění snu, jak se kdysi oháněl. Spoustu fanoušku si na něho trošku upravila názor, protože klub je finančně v ha*zlu a nikdo z těch hráčů, kteří mají vysoké platy, se nechtěli svých peněz vzdát, nikdo si nechtěl připustit, že je to asi už opravdu moc. To si pak vzpomenete na hráče jako Puyol, který ukončil kariéru a nechtěl zbytek smlouvy doplatit, na Iniestu, který měl kontrakt do "konce kariéry" ale nezůstal a nesosal z klubu peníze a další hráči, kteří si řekli, že už tomu klubu nemají co dát. V případě De Jonga samozřejmě nehraje roli věk, on by možná stále měl klubu co nabídnout, ale jak klub k němu asi bude v budoucnu přistupovat, když on se odmítl jednat o nějakém regulování platu?! Jeho budoucnost nebude v klubu již dlouhá a buď v létě nebo na konci smlouvy odejde, protože vztahy nebudou nejlepší.

15.10.2022, 21:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat