První El Clásico pro Frenkieho de Jonga: Pokusíme se dominovat ve hře tak, jako to děláme vždy, tvrdí

První El Clásico pro Frenkieho de Jonga: Pokusíme se dominovat ve hře tak, jako to děláme vždy, tvrdí

Před svým prvním El Clásikem v kariéře se nizozemský středopolař Frenkie de Jong, který od léta patří Barceloně, jež jej vykoupila z Ajaxu, rozhodl podat pro oficiální klubová média interview, v němž neřešil striktně zápas s Realem Madrid, ale také například hledal rozdíly mezi LaLigou a Eredivisie.

V minulé sezoně jsem s Ajaxem proti Realu sehrál výjimečný zápas, ale teď je to odlišné. Hraji za jiný tým a tak to nebude totéž. Jsem vzrušený. Toto je mé první El Clásico a jiné jsem sledoval v televizi. Nejvíce jsem si užil to na Camp Nou, které skončilo 5:0. Nezáleží na tom, kdy se toto utkání uskuteční, zápasy s Realem jsou vždy unikátní. Má rodina bude na tribuně a atmosféra bude určitě úchvatná.

Proti sobě nastoupí jedny z nejlepších týmů na světě. Pokusíme se dominovat hru, jako to děláme vždy a nevím, jaký plán mají soupeři. My však budeme hrát tak, jak obvykle. Budeme držet míč, vytvoříme si spoustu příležitostí a rozradostníme fanoušky. LaLiga je velmi vyrovnaná a to je dobře, jelikož bude panovat větší napětí.

Ten zápas s Ajaxem byl unikátním a podle mého jsme nejlepší výkon podali na Santiagu Bernabéu. Výsledek byl překvapivým pro všechny diváky. Zvítězili jsme 4:1, vyřadili Real Madrid a předvedli dobrý fotbal. Mám na toto střetnutí velmi dobré vzpomínky.

Také v Nizozemsku máme takový zápas a to derby Ajaxu s Feyenoordem. Není to tak v médiích, nicméně v zemi o tomto klání hovoří každý, Atmosféra na stadionech je odlišná, než v jiných střetnutích a můžete cítit napětí. V takových zápasech chcete pokaždé nastoupit.

Díky výhrám nad Borussií a Atlétikem rosteme jako tým. Takové zápasy jsou obvykle těžké a my jsme po těch vítězstvích nabyli sebedůvěry a obzvláště, když jsme hráli dobře. Myslím si, že dokážeme hrát ještě lépe. Vyvíjíme se a jsme čím dál tím lepší.

Náš vlastní stánek nám hodně pomáhá a naši soupeři to cítí. Uvědomují si, že jde o největší stadion v Evropě a tuto sezonu si na Camp Nou vedeme obzvláště dobře. Snad to bude pokračovat i nadále a budeme dávat spoustu branek, abychom potěšili příznivce.

Každý ví, jak je Messi pro nás důležitý a pokud dá tři góly v jednom utkání, už to není překvapením. Je o mnoho lepší, než ostatní a každý z našich rivalů je tak více nervózní. I já byl na jejich místě. Luis Suárez hraje skvělý ročník a dává krásné branky. V minulé sezoně zaznamenal proti Realu hattrick a snad to teď zopakuje.

Myslím si, že úroveň je ve Španělsku vyšší. V Nizozemsku se většina týmů snaží vyvážet míč zezadu, tady tomu tak není. V LaLize jsou soupeři silnější a je to lepší, protože každý chce vyhrát. Na počátku existuje vždy období adaptace, nicméně v průběhu mých prvních měsíců v Barceloně jsem si věřil a cítil se pohodlně. Každý mi hodně pomohl, dokonce i lidé na ulici. Od začátku jsem se zde cítil vítaný. Město už jsem znal, protože jsem zde už byl na dovolené a spoluhráči mi doporučili místa a restaurace, které bych měl navštívit. Cítím se zde jako doma.


Zdroje: fcbarcelona.com, fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat