De Jong - předem dohodnutý odchod na konci sezony?

De Jong - předem dohodnutý odchod na konci sezony? Foto: www.fcbarcelona.com

Barcelona by měla zájem uzavřít s Frenkie De Jongem ekonomickou dohodu, na jejímž základě by mu do konce sezony platila dohodnuté částky výměnou za odchod na konci sezony, tedy v létě 2025. 

Frenkie De Jong, který je nyní zraněný, má smlouvu do roku 2026 a jeho plat je spolu s platem Lewandowského jedním z nejvyšších v týmu, protože nashromáždil odklady, na kterých se s klubem dohodl během pandemie, aby pomohl zvládnout finanční potíže.

Podle webu Football Transfers mu Barcelona nyní chce zaplatit 18 milionů, které hráč „odpustil“ během pandemie výměnou za odchod na konci aktuální sezóny.

De Jongův plat se v průběhu let zvyšoval, ale hráčovo gesto během pandemie znamená, že klub nyní musí tyto nevyplacené částky zaplatit. Barça počítá s tím, že se jedná přibližně o 18 milionů eur, které je třeba připočítat k jeho platu.

Podobné profily

Barcelona má v úmyslu snížit mzdové náklady a zbavení se De Jonga by podle manažerů umožnilo klubu ulehčit si situaci, vstoupit do pravidla 1:1 a být schopen podepsat hráče, který nyní více odpovídá potřebám týmu, s ohledem na příchod hráčů na podobné pozici jako De Jong, jako jsou Gavi, Fermín, Bernal, Casadó, Pablo Torre nebo Guille.

De Jongův odchod by podle těchto zpráv umožnil klubu podepsat kontrakt s ofenzivním hráčem.

Dvě možnosti

Operace představuje dva problémy, respektive dvě neznámé: První je, zda chce Frenkie de Jong klub opustit, a druhou je přestupová cena, kterou by hráč měl. V tomto případě by klub chtěl vysokou přestupní částku, zatímco hráč by si ji přál nízkou, aby dostal vyšší plat, ať už půjde kamkoli.

V každém případě to nebude jednoduchá záležitost, protože vztahy mezi oběma stranami jsou velmi ovlivněny, vzhledem k tomu, že De Jong vnímá, že v posledních měsících se Barcelona nechovala čestně a nebyla k němu upřímná, když ho loni v létě nabízela různým evropským klubům bez jeho souhlasu. 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Jakože hráč je to pořád dobrý, ale za ty peníze, co nás stojí se fakt nevyplatí. Máme Casada, Pedriho, Bernala a Gaviho. 4 hráči na 2 pozice. A v béčku je určitě nějaký mladý hráč, který to může krýt v případě dklouhodobého zranění jednoho z těch čtyř.

28.09.2024, 14:15
absint karlos

Počítat tam Casada a Bernala už je fakt zhovadilost. Mimochodem druhý jmenovaný už dlouhodobě zraněný je a nevšiml jsem si, že by to nějaký mladý hráč z béčka kryl.

28.09.2024, 17:28
karlos absint

Tak nemluvíme o této sezoně. Ale až o té další. Mezi tím všichni fotbalově vyrostou (až na Bernala samozřejmě). A za ten rok se v béčku nějaký další mladík určitě najde. 😉

28.09.2024, 18:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
11. Lamine Yamal 3
13. Dani Olmo 3
28. Pedri 2
66. Jules Koundé 1
67. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat