Ousmane Dembélé bude znovu mimo hru, příčinou je zranění pravého stehenního svalu

Ousmane Dembélé bude znovu mimo hru, příčinou je zranění pravého stehenního svalu

Další – v pořadí již 9. – zranění v barvách Barcelony utrpěl ve včerejším střetnutí Barcelony s Dortmundem bývalý hráč druhého zmiňovaného celku, Ousmane Dembélé. Ten musel odejít ze hřiště už ve 25. minutě a vypadá to, že si nějakou dobu opět nezahraje.

V oficiálním komuniké klubu z katalánské metropole zní, že si Ousmane Dembélé přivodil zranění stehenního svalu v pravé noze a ještě jej čekají podrobnější testy, které určí délku rekonvalescence. Aktuálně má dvaadvacetiletý rodák z Vernonu na svém kontě 8 startů v aktuální sezoně a 1 gól, který vsítil v lize Seville na Camp Nou.

Smůla se francouzskému křídelníkovi lepí na paty. Tentokrát chtěl nahrát Sergimu Robertovi a špatně dopadl na trávník. Jako první si vážnosti situace všiml sám hráč a to když si sedl na hrací plochu a sundal kopačky. Následně už k němu doběhli doktoři, kteří jej doprovodili plačícího dolů ze hřiště. Na jeho místo naskočil krajan Antoine Griezmann.

Až do té doby byl Dembélé aktivní a zaznamenal několik akcí včetně střel na branku, kterým však scházela razance či přesnost. Na trávník dokonce po utržení zranění přijel vozík s nosítky, ale nakonec byl fotbalista schopen odejít po svých a to za potlesku diváků rovnou do kabiny. Jedná se o 3. poranění v probíhajícím ročníku, díky nimž nedal dohromady několik utkání v řadě.

V minulosti už kvůli zdravotním potížím zmeškal 47 utkání a to je nyní řeč pouze o štaci v Barceloně. Vedle potíží se svalem zvaným hamstring měl i dvakrát natržený další sval či problémy s kotníkem a třísly. Připomeňme, že FCB vyšel Dembélé v roce 2017, kdy přišel místo Neymara Júniora, celkem 125 milionů eur plus dalších několik desítek milionů v bonusech.


Zdroje: fcbarcelona.com, fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat