Dembélé chce pokračovat v rekonvalescenci ze zranění v Kataru

Dembélé chce pokračovat v rekonvalescenci ze zranění v Kataru

Obdobný příběh, jako nedávno v případě dalšího maroda Samuela Umtitiho, může čekat Barcelonu i nyní. Ousmane Dembélé by totiž dle informací RAC1 rád pokračoval v zotavování z jeho posledního zranění v Kataru, ačkoliv mu to klub nedoporučuje.

Francouzský křídelník již měl údajně požádat Barcu, aby jej pustila do Dauhá na léčbu, konkrétně pak do nemocnice Aspetar, jež se specializuje na sportovní traumatologii. V ní už mimochodem rehabilitoval po svém posledním zranění v prosinci, kdy zde strávil několik týdnů po udělení souhlasu ze strany klubu. Ten ale údajně nebyl podle AS spokojený s tímto průběhem událostí. Nyní jsou tedy proti a chtěli by, aby Dembélé setrval v Katalánsku, kde mohou monitorovat progres v léčbě.

Do stejného zařízení zamířil i v úvodu zmíněný Umtiti. Zde mu měli dát do kupy jeho pošramocené koleno, ale očividně mu pobyt na Blízkém východě nepomohl, ba naopak. I tohle tak může Katalánce ovlivnit v rozhodnutí jej nepustit. Připomeňme, že bývalý hráč Borussie Dortmund a Stade Rennais utrpěl na začátku února krátce po doléčení předchozího problému zranění vážnějšího rázu, než v roce 2017. Po operaci měl být mimo hru na půl roku, čili šance uvidět jej letos na hřišti ještě je.

Řešení totiž nabízí Liga mistrů, kde se nemohl Martín Braithwaite zaregistrovat jakožto náhradní posila. Po tak dlouhé absenci je ale těžké očekávat, že by se z Dembélého stal hned tahoun mužstva, jak to při jeho rekordním transferu ve vedení FCB zamýšleli. K tomu se kolem třiadvacetiletého hráče objevuje pár zájemců pro různé výměny a to jen přikládá olej do ohně pochybnostem o prodloužení jeho spolupráce s Blaugranas. On sám ale odejít nechce a chce uspět na Camp Nou.

Jednou z možností je transfer do PSG výměnou za Neymara Júniora. Zájem projevil i Juventus (na hostování) a snad i anglický Liverpool. Aktuálně je tedy Dembélé v Ciutat Esportiva Joan Gamper, kde pokračuje v léčení. Dodejme, že za modro-bordové barvy sehrál 74 utkání, ve kterých dal 19 gólů a na dalších 17 nahrál. Celkem strávil na hřišti 4 125 minut a uviděl 5 žlutých a jednu přímou červenou kartu. Jeho tržní hodnota činí 56 milionů a smlouva mu končí za dva roky v červnu.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat