Dembélé: Zápas s Dortmundem pro mě bude speciální

Dembélé: Zápas s Dortmundem pro mě bude speciální

V prvním utkání hraném v září na Vestfálském stadionu nemohl Ousmane Dembélé nastoupit za Barcelonu proti svému bývalému celku, Borussii Dortmund, z důvodu zranění. Nyní mu ale nic nebrání v cestě znovu se setkat s hráči, jako Mario Götze, Marco Reus či Raphaël Guerreiro a oficiální web katalánského klubu jej tak při této příležitosti vyzpovídal.

Jsou před námi důležité zápasy, nejprve s Borussiou a pak s Atlétikem, a musíme na ně být připraveni. Nad Borussií je třeba zvítězit, abychom postoupili do osmifinále Ligy mistrů co nejrychleji to je možné. Jedná se o nejdůležitější zápas v první části sezony.

S podporou fanoušků můžeme počítat se třemi body a klidnějším výjezdem do Milána. Je těžké nás porazit na Camp Nou, jelikož máme hráče té nejlepší třídy a skvělé fanoušky. Je to klub s dlouhou historii a na vlastním stadionu se vždy snažíme ze sebe vydat to nejlepší.

Bude to pro mě unikátní zápas, jelikož v Dortmundu mám stále přátele. Budeme rivaly, ale nic to nemění. Odešel jsem před třemi lety a od té doby je neviděl. Po emoční stránce to bude těžší, ale setkání se svými přáteli si užiji, stejně jako to, že si proti nim zahraji.


Ousmane Dembélé ještě v barvách BVB (zdroj: fcbarcelona.com)

Borussia ráda útočí a nemá zlozvyk se zavřít na vlastní polovině. Hraje týmově, dává si pozor a její hráči ze sebe vydávají vše. Vždy chtějí vyhrát a obzvláště nyní, jelikož to je důležité utkání. Bude to pro ně intenzivní, ale Camp Nou už čeká.

V průběhu před sezony jsem se cítil dobře, pak se zranil a měsíc nehrál. Když jsem se vrátil, měl jsem nějaké fyzické potíže a nyní musím bojovat o místo v sestavě, protože máme skvělý tým a konkurence je větší, než v předchozích letech. Máme velmi dobré útočníky a navzájem se motivujeme, abychom byli ještě lepší. Potřebujeme se společně rozvíjet a pak půjde všechno dobře.


Ousmane Dembélé s Antoinem Griezmannem v útrobách Camp Nou (zdroj: fcbarcelona.com)

Od mého přestupu do Barcy před třemi lety jsem zlepšil svou přípravu na zápas. Chodím do posilovny, před tréninkem se více rozcvičuji a dobře cvičím. Barcelona vás donutí ze sebe vydávat všechno.

Nejlepší gól jsem dal proti Tottenhamu nebo proti Chelsea. Ten první je možná lepší – měl jsem více místa a hodně se mi líbil. Chci ukázat to, čeho jsem na hřišti schopný a pomáhá mi celý tým – obzvláště pak Lenglet s Umtitim. Rovněž jsem už dlouhou dobu za dobře s Griezmannem, který mi hodně radí. Je to skvělý hráč a přítel a má dobrý vztah se všemi. Nepotřeboval příliš mnoho času na adaptaci.

Messi je skvělým hráčem. Když jsem byl mladší, sledoval jsem jej v TV a naživo je ještě lepší. Je pro mě pocta, když říkal, že mám talent, ovšem musím to i ukázat.

 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat