Depay a de Jong si poradí s českými lvy

Depay a de Jong si poradí s českými lvy

Do vyřazovacích bojů pomalu míří EURO 2020 a Copa América. Barcelonští fanoušci se i během těchto týdnů mají na co koukat. Mohou fandit svým oblíbencům, kteří doslova táhnou reprezentace. Francie, Španělsko, Nizozemí, Dánsko a Argentina jsou národní týmy, které budí zájem. Podaří se všem evropským celkům postoupit z osmifinále a Lionelovi Messimu dovést národní tým až do finále? Šance jsou až překvapivě velké.

Příběh Dánska zná snad každý. Hrůzostrašný děj okolo Christiana Eriksena s dobrým koncem, ale na druhou stranu vzchopení po úvodní porážce s Finskem. Skandinávský celek si získal nejednoho nezaujatého fanouška svými výkony proti Belgii a Rusku. Ve své skupině se jim podařilo postoupit z druhého místa, překvapivě jen se třemi body.

Každopádně je třeba pochválit výkony Martina Braitwaiteho. Stále hráče Barcelony, který podává na šampionátu více než solidní výkony. Na hřišti je aktivní a z jeho strany o bojovnost není nouze. Doslova by se dalo říct, že se hlásí o nové angažmá. Ačkoli branku zatím nevstřelil. Není však divu, že se spekuluje o zájmu West Hamu nebo Burnley. Ale jak skončí jejich osmifinálový souboj proti Velšanům? Mírně favorizuji dánský výběr, už jen kvůli tomu, aby barcelonskému útočníkovi stoupla hodnota a mohl odejít.

Španělé překvapivě nevyhráli skupinu E. Přeskočili je Švédové. Na úvod turnaje měli slabší rozjezd, ale skupinovou fázi zakončili demolicí Slovenska. Famózní výkony předvádí Sergio Busquets, ale především Pedri. Navázal na své působení z Barceloně a táhne výběr Luise Enriqueho. Je až s podivem, že pouze osmnáctiletý mladík při svém debutu na takovém šampionátu táhne o dost zvučnější jména.

Navíc se prakticky vždy aktivně zapojí u každého vstřeleného gólu. Vyrovnané výkony předvádí také Jordi Alba, pro kterého je to už jakýsi standart.  Chorvati neukazují úplně optimální výkony, ale i tak si myslím, že to tým bez top útočníka zvládne a postoupí do další fáze.

Galský kohout prošel skupinou smrti z prvního místa. Předvedl celkem vyrovnané a líbivé výkony. Vyzdvihnout bych především chtěl výkony Antoine Griezmanna, který bojuje pro tým, za což je v katalánské metropoli často kritizován, protože pro to fanoušci nemají pochopení a čekají od něj pouze a jen góly. Jeden na turnaji už vstřelil. Francie hraje jako celek a potvrzuje, že je stále jedním z největších favoritů turnaje. O tom, že přejede Švýcarsko nepochybuji.

Suverénní Holandsko. I tak by se dalo mluvit o jejich výkonech ve skupině, i když nepatřila mezi nejsilnější. Reprezentaci vede především Memphis Depay a Frenkie de Jong. Zapomenout bychom neměli ani na další jména, ale právě tito dva mohou být klíčoví v osmifinálovém souboji proti České republice. Mnoho z nás doufají, že by Oranjes mohli svěřence Jaroslava Šilhavého podcenit, ale nevěřím tomu.

Borci, pro které je oranžová barva typická, si s českou reprezentaci poradí a postoupí dále. Neočekávám vyrovnanou hru. Vyhrají o dva a více branek. Protože sledovat souboje Depay versus Ondřej Čelůstka a Tomáš Kalas... už předem víme, kdo bude vítězem. Za to střet Tomáše Součka s de Jong může být o něco vyrovnanější. Nizozemci mají více individualit, které hrají pospolu a český nároďák nespasí ani Patrik Schick.

Na Copa América se postupně dohrávají zápasy ve skupinách. Očekává se postup Brazílie a Argentiny z prvních míst skupin. Stejně tak předpokládám totožné složení i ve finále. Asi nejvíce namotivovaným hráčem je Lionel Messi, pro kterého je to poslední šance na zisk trofeje na reprezentační úrovni. Prokazuje to svými výkony na hřišti, kdy opět táhne své spoluhráče, ale i mimo. Za vše mluví jeho sociální sítě. Cokoli jiného, než finále již zmiňované dvojce bude obrovské překvapení. Jen se trošku bojím, že Messiho výkony nebudou na kanárky stačit, ale rád se nechám překvapit.


Zdroje: David Kvapil



Diskuze

Famózní výkony předvádí Bus? To jako fakt?

26.06.2021, 12:11

Oranjes!!!!!!!smileysmileysmiley

26.06.2021, 12:27

Messi nepojede na ms pristi rok?? Ano, sance dalrko mensi ale...

26.06.2021, 14:31

Aby se nestrhal, 2x 1:0

27.06.2021, 19:17

A Tulipani jsou v 3.14ci😁😁😁

27.06.2021, 19:56

Hups smiley

27.06.2021, 20:00

Tak prej ne smiley Naši příjemně překvapili

27.06.2021, 21:26
Tomas397 Biscuit

Ja jim veril Holandani meli slabou skupinu a mi na ne umime😊

27.06.2021, 21:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat