Deportivo Alavés 0:3 FC Barcelona

Deportivo Alavés 0:3 FC Barcelona Foto: fcbarcelona.es

9. kolo španělské nejvyšší soutěže proti sobě svedlo tým z města Vitoria-Gasteiz Deportivo Alavés a momentálně první tým tabulky La Ligy katalánskou Barcelonu. Trenéru Flickovi v utkání stále scházela početná sestava zraněných. Těmi byli Araujo, Bernal, Christensen, Gavi, Fermín, Olmo, kapitán ter Stegen i nová posila Blaugranas Wojciech Szczęsny, který se po návratu do světa vrcholového fotbalu zatím ještě nedostal do zápasové kondice. 

Barça začla utkání v obrovském tempu. Již po pár desítkách vteřin od začátku utkání po ose Ferran Torres - Lamine Yamal a zakončující Raphinha se mohli hosté radovat. Radost jim však překazil pomezní rozhodčí, který pískal jednoznačný ofsajd. V minutě šesté však Ferran Torres musel pro zranění střídat. Na place jej nahradil Eric García a Barcelona tak musela lehce přeskupit řady. Na elánu to však hostům neobralo ani trochu a v minutě sedmé Robert Lewandowski skóroval hlavou po přesném centru od neméně produktivního spoluhráče Raphinhii. Za čtvrthodiny si stejné role oba velmi produktivní forvardi zopakovali. Momentální kapitán týmu Raphinha přihrával polskému ostrostřelci Lewandowskému. Ten se ani napodruhé nemýlil - 0:2 pro hosty. 

Čistý hattrick posléze Lewandowski zkompletoval v minutě 32. Tentokrát mu přihrával střídající Eric García. I z úhlu neměl Polák problém vsítit již svou třetí branku v dnešním utkání. Alavés ještě měl šanci před poločasovou přestávkou snížit stav utkání, nicméně gól Toniho Martíneze nemohl kvůli předchozímu ofsajdu platit. Flickova družina si tak do kabin po střeleckém koncertu Roberta Lewandowského luxusní vedení 0:3. 

Druhý poločas byl na vyloženě gólové šance o poznání chudší, než ten první. Katalánci značně povzbuzeni nejen vedením 0:3 ale i dosavadním průběhem celé sezóny stále měli i v druhé části utkání velkou územní převahu. Největším zdrojem šancí Blaugranas od jeho příchodu na hřiště v 67. minutě byl španělský křídelník Ansu Fati. Stále ještě jednadvacetiletý útočník jednou dokonce střílel do tyče domácího gólmana Sivery, kterému utkání příliš nesedlo. I přes aktivní snahu nejen Fatiho vsítit další gól domácímu Alavésu se to již hostům nepovedlo a skóre se tak zastavilo na poměru 0:3. 

Hansi Flick a jeho svěřenci tak suverénním poměrem 0:3 zásluhou Lewandowského hattricku zvítězili ve Vitorii-Gasteiz nad Deportivem Alavés a před říjnovou reprezentační přestávkou si pojistili první místo v tabulce, když z devíti utkání zvítězili osmkrát. 


Přehled utkání

6. října 2024, 16:15 Mendizorroza Nova Sport 4

Deportivo Alavés

0 : 3 Miguel Ángel Ortiz Arias

FC Barcelona

  7' Lewandowski (Raphinha)
  22' Lewandowski (Raphinha)
Tenaglia 31'  
  32' Lewandowski (Eric)
  53' Martínez
Mourino 54'  
  86' Martín
Sestava

Sivera - Tenaglia (46' Diarra), Abqar (67' Pica), Mourinho, Sánchez - Guevara, Blanco (78' Joan Jordan) - Vicente, Stoichkov (57' Conechny), Rebbach - Martínez (57' K. García)

Sestava

Peña - Fort (67' Koundé), Cubarsí, Martínez (81' Martín), Baldé (81' de Jong) - Casadó, Pedri - Yamal (67' Fati), Raphinha, Ferran (6' Eric) - Lewandowski




Diskuze

S nadsázkou lze říci: Lewa 3, Alavés nula, ale zásluha samozřejmě patří také Rafovi a Ericovi, kteří to svými přihrávkami Robertovi hodně zjednodušili. Druhý poločas jsme ale Alavés dostávali zbytečně do hry, rohů měli dost. Iňaki chytil 2 šance soupeře, za to mu patří dík. A zranění Ferrana byl snad boží zásah, jinak by opět zabíral místo na hřišti - zní to možná ode mě vůči němu neférově, ale víme, jak to s Ferranem je. Škoda, že si nezahrál Frenkie, Pedri nebo Casadó by si taky potřebovali odpočinout. Také bylo dobré, že Hansi nechal na lavičce Julese a hrál Hector, určitě je dobrá volba.

06.10.2024, 18:56

Iňaki je brankár z inej ligy...o dve triedy nižšej...

06.10.2024, 19:27

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 24
2. Real Madrid CF 21
3. Club Atlético de Madrid 19
4. Villarreal CF 17
5. CA Osasuna 15
6. Athletic Club 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 10
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
8. Lamine Yamal 4
17. Dani Olmo 3
35. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat