DESET DŮVODŮ, PROČ VĚŘIT V TREBLE

DESET DŮVODŮ, PROČ VĚŘIT V TREBLE

Je dobré být hráčem Barcelony, tým je plný optimismu a naděje, že třetí treble je možný. Náskok v La lize, semifinále Copa del Rey a dosud neporazitelní v Lize mistrů. Positivní nálada je proto pochopitelná. Už se to Blaugranas podařilo dvakrát. Zde je několik důvodů, proč je to možné opět letos:

La liga prakticky v kapse

Právě teď to vypadá jako soutěž, kterou už Barca vyhrála. Statisticky Messi a spol míří k zisku titulu, i když jistota to samozřejmě ještě není. V historii La ligy o vítězství nikdy nepřišel tým, který měl 11 bodů náskok. Podařilo se to dvěma klubům pouze v době, kdy byly za výhru ještě dva body. Atleticu Madrid v sezoně 1949/50 a Barceloně pod taktovkou Cruyffa v roce 1991/92. V obou případech přeskočili Real Madrid.

Silní v Lize mistrů

Postup ze skupiny si zajistili jako vítězové a žádnému ze soupeřů se nepodařilo je porazit, pouze s nimi remizovat. Vstřelili 9 gólů a inkasovali pouze 1. Bezpochyby je Liga mistrů ze všech 3 soutěží nejtěžší a Conteho Chelsea bude pro tým tvrdý oříšek. Šance na treble by se po vyřazení Chelsea zase zvýšila.

Favorité v Copa del Rey

Ze čtyřech týmů, které v soutěží zbyly, je jasným favoritem. V posledních letech Barca Copa del Rey ovládala. Hrála 6 z posledních sedmi finálových zápasů. Teď mezi Barcou a posledním zápasem stojí Valencie.

Zlepšení obrany

To je jedna z charakteristik Barcelony Ernesta Valverdeho, na obraně si trenér zakládá od doby, co do klubu přišel. Pro ostatní týmy není vůbec jednoduché dát Barce gól, statistiky mluví jasně. Inkasovali 1 v Lize Mistrů, 9 ve 21 zápasech La ligy a pouze 2 v Copa del Rey. 

Messi

Užívá si jednu z nejlepších sezon ve své kariéře. "Favorit na výhru je vždy tým, ve kterém je Messi", řekl Guardiola v prosinci a měl pravdu. S jeho hráčskou úrovní a momentální formou může Barca snít o čemkoliv. Už vstřelil 27 gólů a na kontě má také spoustu asistencí. Katalánce nebude jednoduché zastavit. 

Nováček Coutinho

Philippe Coutinho sice nemůže hrát v Lize mistrů, ale v ostatních soutěžích ano. Díky jeho přítomnosti si bude moct klíčový hráč Iniesta taky trochu odpočinout. Do stylu hry Barcy Coutinho zapadá skvěle, uvidíme, co ukážou další zápasy.

Elitní tým

Katalánci podepsali dva nejdražší hráče v historii a tým, který chce vyhrát vše, potřebuje top hráče a silné náhradníky. Příkladem je lavička Barcelony při zápase s Espanyolem. Ter Stegen, Digne, Mina, Gomes, Coutinho, Paulinho a Alcacer. K tomu byli zranění Dembele a Vermaelen. 

Vědí, jak to chodí

V Barce je několik hráčů, kterým už se podařilo treble získat. Jordi Alba, Gerard Pique, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Lionel Messi, Luis Suarez, Iniesta, Ter Stegen a Sergi Roberto, všichni vědí, jaký je to pocit. V kádru jsou i 4 hráči, kteří treble získali s Guardiolou: Pique, Iniesta, Messi a Busquets. 

Ve skvělé formě

Hráčům se daří, podávají víceméně stabilní výkony. To je k výhře všech tří soutěží opravdu klíčové. 

Valverdeho vliv

Jako jeden z důvodů dosavadního úspěchu je třeba zmínit muže, který má vše pod taktovkou. Bývalý kouč Athletica Bilbao z týmu dostává to nejlepší, jsou efektivní a nebezpeční. Ukončil některé principy, například ze 4-3-3 přešel na 4-4-2 a také ukázal, že zvládne točit Messiho a Suareze, aniž by v šatně došlo k nějakému napětí. Jeho taktika funguje a zabírá i v kritických momentech.  


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat