Devítka barcelonistů se dostala do top 100 roku 2019 podle britského Guardianu

Devítka barcelonistů se dostala do top 100 roku 2019 podle britského Guardianu

Známý plátek pocházející z Velké Británie, The Guardian, se rozhodl jmenovat nejlepší stovku hráčů za právě končící kalendářní rok a z hned devítinásobné účasti se může těšit Barcelona. Nejcennější místo obsadil Lionel Messi a to před Virgilem van Dijkem a Sadiem Maném.

Až 9 hráčů FCB bylo již zmiňovaným periodikem zařazeno na seznam 100 nejlepších hráčů v rámci roku 2019. Celému pořadí vévodí Lionel Messi, následovaný výše jmenovaným liverpoolským duem, za kterým se seřadili Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah, Kylian Mbappé, Raheem Sterling, Alisson Becker a další Blaugrana, Frenkie de Jong.

Za ním se pak na 21. místě umístil Marc-André ter Stegen, o 4 příčky pozadu byl Antoine Griezmann, za nímž hned číhá Luis Suárez. Další zástupce katalánské ekipy najdeme až v druhé padesátce – Jordiho Albu na místě 65., Arthura Mela na 77., Sergia Busquetse o dvě pozice za ním a konečně Gerarda Piquého jako 82. nejlepšího hráče roku.

O zvolení se ve jméně Guardianu postaralo hned několik bývalých fotbalistů a trenérů – namátkou vyberme Patrika Anderssona, Dimitara Berbatova, Quintona Fortuneho, Nuna Gomese, Grafiteho, Javiera Zanettiho a Zica či Fatiha Terima, Marca Ameliu a Alberta Zaccheroniho – doplněných o žurnalisty. Dohromady rozhodovalo 239 porotců.

Ti pocházeli z celého světa – 21 bylo z Afriky, 15 z Asie, 16 ze Severní a Střední Ameriky, 41 z Jižní a zbývajících 146 jmen bylo z Evropy. Každý měl k dispozici jednotlivý počet bodů za místa 1 až 40, které rozdal. První na jejich seznamu dostal 40 bodů, 40. pak jeden s tím, že nejvyšší skóre uděleno hráči bylo následně odečteno. Výsledky hlasování jsou anonymní.

Rovněž se zvoleno 100 nejlepších hráček, kde triumfovala Sam Kerrová před Lucy Bronzovou a Megan Rapinoeovou. Barca měla 8 reprezentantek – Caroline Graham Hansenovou, Lieke Martensovou, Jennifer Hermosovou, Asisat Oshoalaovou, Alexii Putellasovou, Mapi Leónovovou, Sandru Paňosovou a Martu Torrejónovovou. Kompletní pořadí najdete zde, stejně jako to mužské tady.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat