Devítka hráčů z La Masie, kterým dal Xavi šanci. Uspěje některý z nich?

Devítka hráčů z La Masie, kterým dal Xavi šanci. Uspěje některý z nich?


Dostat se z La Masie nebo Barçy Atlétic do áčka FC Barcelona není snadný úkol. Každopádně si mladíci nemohou stěžovat na nedostatek příležitostí. Xavi Hernández v pozici trenéra prvního týmu dal šanci devítce z nich. Dva už klub opustili. Pojďme si představit profily každého z nich

Ilias Akhomach

Španěl s marockými kořeny debutoval v minulé sezóně v zápase proti Espanyolu. Pro Xaviho to byl první zápas na lavičce. 17letý hráč nastoupil do zápasu a odehrál celý poločas. S číslem 37 na zádech naskočil do celkem tří zápasů. Ilias hraje za Barçu Atlétic, kde už vstřelil dva góly ve 14 zápasech této sezóny. Zatím v nich nastřádal 982 odehraných minut.

Ferran Jutglà

Poprvé v áčku útočník hrál v loňské sezóně proti Osasuně. Odchovanec Espanyolu odehrál za první tým katalánského velkoklubu devět zápasů a vstřelil v nich dva góly. Po fantastické sezóně v Barçe Atlétic (19 gólů + 6 asistencí ve 32 zápasech) ho vedení prodalo do Clubu Brugge. V Belgii patří ke klíčovým hráčům - ve 23 zápasech a na kontě už 9 gólů a 6 asistencí.

Álvaro Sanz

Záložník debutoval v Barceloně v minulé sezóně proti Mallorce, kde nastoupil ve druhém poločase, kdy vystřídal Nica Gonzáleze. Poté hrál na předsezónním turné v USA, kde vytvořil střed zálohy s Riqui Puigem a Frenkie de Jongen. Celkem za první tým odehrál čtyři zápasy.

Estanis Pedrola

Poprvé se objevil na hřišti, kdy nahradil Iliase Akhomacha v utkání proti RCD Mallorca. Pravý křídelník odehrál první dva zápasy letošní sezony s Barçou Atlétic, ale na dlouhou dobu ho vyřadilo zranění zad. Estanis, stejně jako Jutglà, byl v minulosti hráčem Espanyolu.

Mika Mármol

Jde o posledního z debutantů v sezóně 2021/22. První minuty dostal 15. května proti Getafe, když nahradil Alejandra Baldeho. Mika je levonohý mladík a může se objevit jak na levé straně obrany, tak v jeho středu. 30. srpna odešel z Barçy Atlétic do FC Andorra, který vlastní Gerard Piqué. Zatím tam odehrál 11 zápasů.

Iñaki Peña

Gólmanská dvojka se do klubu vrátil po roce na hostování v Galatasarayi. Poprvé se představil v Lize mistrů proti Viktorii Plzeň. 23letý brankář dostal šanci deset let po příchodu do La Masie.

Marc Casadó

Hráč Barçy Atlètic si také odbyl své první minuty proti Viktorii Plzeň, když přišel na hřiště v 67. minutě za Francka Kessieho, který se zranil. Záložník se stal 196. odchovancem, který debutoval za první tým FC Barcelona.

Chadi Riad

Maročan je posledním nováčkem Xaviho éry. Vstoupil na hřiště při venkovní výhře 1:2 proti Osasuně. Silný střední obránce je důležitou součástí Barçy Atlètic, jenž vede Rafa Márquez. V klubu věří, že hráč má dobrou šanci na postup do prvního týmu v blízké budoucnosti.

Héctor Bellerín

Nakonec přišla řada i na Hectora Bellerína, který věkem a dosaženou kariérou nepatří mezi výše uvedené borce. Avšak působil v La Masii a debutoval v prvním týmu pod Xavim. Barcelonský odchovanec se do klubu vrátil po jedenácti letech. Předtím hrál za Arsenal a Betis. Debutoval proti Cádizu a letos odehrál 321 minut. Je však nepravděpodobné, že by zůstal déle, než do konce této sezóny.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Ačkoliv si klub připisuje zásluhy, tak pro mě opravdu není odchovanec někdo, kdo odehrál sezónu v naší rezervě, takže Ferrana Jutglu za odchovance nepovažuji, stejně jako nepovažuji za hráče LaMasia Arauja :D Nevím jakou smlouvu uzavřela Barcelona s Marokem, že se v áčku objevil za poslední rok Abde, Akhomach a Riad smileyPokud se ale budeme bavit čistě o hráčích, kteří mohou uspět v áčku, tak Jutglà už určitě ne, toho klub ani nebude kupovat zpět, protože tam nejsou žádné odkupní práva nebo snad stanovená částka, za kterou ho můžeme koupit zpět. A celkově si myslím, že útočníci nemají momentálně prakticky žádnou šanci se v áčku prosadit. Někdo z nich by musel fakt mega vyletět, aby se dostali do áčka. Třeba Ez Abde, který tu zmíněn není, by musel začít v Osasuně dávat gól za gólem, ale jeho hostování v Pamploně je zatím celkem nic moc, i když je teď zraněný. Největší šanci v áčku mají podle mého obránci, těch není nikdy dost a mohli jsme se v letošní sezóně přesvědčit, že i kvalitní obránce na lavičku je zkrátka potřeba. Barcelona si nikdy nevychovávala spoustu útočníků, které by jí tahali za tituly, ale obránci se z akademie v obraně prosadit umí, tam už bych viděl větší šanci.

16.11.2022, 09:39
absint Reekwon

Jenže ti útočníci jsou o třídu lepší než než obránci,a jestli někdo má šanci se prosadit, bude to některý z nich, i přes momentální přetlak v útoku. Navíc křídla jsou naše největší slabina letos, a tak mi rozhodně připadá reálnější Ilja než třeba Chladi Riad, který, tipnu si, bude rád za druhou ligu.

16.11.2022, 11:52

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat