Dohoda o prodloužení smlouvy Aitany Bonmatí do roku 2028

Dohoda o prodloužení smlouvy Aitany Bonmatí do roku 2028 Foto: FCBarcelona.es

FC Barcelona a současná držitelka Zlatého míče budou spolupracovat až do 30. června 2028

Příběh pokračuje. FC Barcelona a Aitana Bonmatí dosáhli dohody o pokračování současné držitelky Zlatého míče až do 30. června 2028, což potvrzuje závazek klubu k ženskému fotbalu a hráčce, která je součástí klubu od roku 2011, kdy přišla ve 13 letech.

Podpisu smlouvy se zúčastnila samotná hráčka, její rodina, stejně jako prezident Joan Laporta, odpovědný ředitel ženského týmu Xavier Puig a sportovní ředitel ženského týmu Marc Vivés.

Prodloužení smlouvy nejlepší hráčky světa znamená pokračování vítězné strategie ženského týmu. Aitana není jen obyčejná hráčka. Číslo 14 Barcelony, jejíž prodloužení smlouvy bylo oznámeno přesně ve 14:14, je držitelkou Zlatého míče, ocenění Nejlepší hráčky Evropy podle UEFA a ocenění Nejlepší sportovkyně světa v Laureus, spolu s dalšími individuálními oceněními.

Je klíčovou postavou týmu Pere Romeua, a také vstřelila branku v posledním finále Ligy mistrů hraném v Bilbau. Ve skutečnosti je nejlepší střelkyní v historii klubu v nejprestižnější evropské soutěži, kde se dělí o první místo s Alexií Putellas (obě 22 gólů).

Aitana Bonmatí odehrála za Barcelonu 275 zápasů a vstřelila 96 oficiálních gólů. Brzy tak dosáhne 100 gólů, které jsou rozděleny následovně: 60 v lize, 22 v Lize mistrů, 8 v Copa de la Reina, 3 v Supercopě a 3 v Copa Catalunya.

Celkově získala 23 titulů s ženským týmem Barcelony a nachází se na osmém místě mezi hráčkami s nejvíce trofejemi, přičemž má před sebou ještě mnoho příležitostí k dalším úspěchům. S Aitanou až do roku 2028 si Barcelona zajistila klenot pro současnost i budoucnost.

Je třeba připomenout, že je také klíčovou hráčkou ve španělské reprezentaci, se kterou vyhrála poslední mistrovství světa, kde byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje (MVP).

(German Parga - FC Barcelona)


Zdroje: FCBarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. RC Celta de Vigo 9
6. Real Betis Balompié 8
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat