Dohoda o Xaviho odstupném

Dohoda o Xaviho odstupném Foto: Manel Montilla www.mundodeportivo.com
  • Po ranní schůzce mezi jeho agentem a Barçou se připravují dokumenty před oficiálním uzavřením dohody.
  • Xavi se vzdal svého platu na příští sezonu (11 milionů), ale nikoliv 2,5 milionu, které v roce 2021 zálohově zaplatil za polovinu výstupní klauzule z Al-Saddu.
  • Zároveň požaduje, aby jeho spolupracovníci dostali to, co bylo stanoveno ve smlouvě do roku 2025.

Na úterý byla naplánována schůzka mezi agenty Xaviho Hernandeze v čele s Fernandem Solanasem a FC Barcelonou, na které se měly dořešit smlouvy bývalého trenéra prvního týmu a jeho asistentů. Vše probíhalo podle plánu a došlo k ústní dohodě, ačkoli se stále připravují dokumenty, které mají černé na bílém uvést, co bylo při jednání projednáno a dohodnuto. 

Xavi se vzdá svého platu pro příští sezónu (11 milionů), což bude mít pozitivní dopad na finanční fair play LaLigy pro Barçu. Na druhou stranu se nevzdá 2,5 milionu, které v roce 2021 zálohově vyplatil ze své kapsy na zaplacení poloviny výstupní klauzule Al-Saddu, která byla vyčíslena na pět milionů. Druhou polovinu složila Barça. Xavi měl tehdy smlouvu do roku 2023.

Existuje také zásadní dohoda, že členové Xaviho realizačního týmu budou v příští sezóně pobírat plat, který jim náleží, tedy mnohem nižší částku než Xavi. Ekonomická situace všech členů štábu je nesrovnatelná se situací muže, který byl hlavním trenérem poslední dva a půl roku.

Ačkoli má Xavi podepsanou smlouvu do 30. června 2025, poté, co se dozvěděl o rozhodnutí Joana Laporty zbavit se jeho služeb pro příští sezonu, zachoval svá slova z ledna, kdy oznámil, že na konci sezony klub opustí: „Nebudu dělat problémy. Už jsem řekl, že pokud nebudu pokračovat, nedostanu ani euro. Prezident to ví. Peníze v mé smlouvě byly určeny pro příštího trenéra“.


Zdroje: www.mundodeportivo.com



Diskuze

To mel solidni gazi tvl

29.05.2024, 17:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 24
2. Real Madrid CF 21
3. Club Atlético de Madrid 17
4. Villarreal CF 17
5. CA Osasuna 15
6. Athletic Club 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 10
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
8. Lamine Yamal 4
17. Dani Olmo 3
35. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat