Dres pro sezónu 24/25 je poctou prvnímu dresu z roku 1899

Dres pro sezónu 24/25 je poctou prvnímu dresu z roku 1899 Foto: X @FCBarcelona

Na oslavu 125 let historie klubu je design dresu FC Barcelona pro sezónu 2024/25 inspirován odkazem, historií a počátky klubu. S využitím modré a vínové barvy, které jsou přítomny jako hlavní prvek v dresu, byl vytvořen výrazný, jedinečný a symbolický design, který evokuje identitu týmu v celé jeho historii. 

Na počest původu klubu se návrh zaměřil na soupravu prvního týmu z roku 1899; dres ve dvou barvách s designem, který přináší elegantní a klasický kontrast.

Na přední straně dresu bude logo Spotify spolu s logem Nike, stejně jako značka Ambilight TV na rukávu pánské soupravy prvního týmu, na rukávu dámské soupravy bude značka Bimbo. Kromě toho bude pod číslem dresu zachováno logo UNHCR/ACNUR.

V první fázi uvedení na trh v obchodech budou nové dresy Barçy opatřeny stejným logem Spotify, které se objevilo na sadách v minulé sezóně. Dresy FC Barcelona s obnovenou verzí, které budou hráči Barçy nosit na hřišti v sezóně 24/25, si budou moci fanoušci zakoupit od podzimu letošního roku.

Videoprezentace s klubovými sportovci a legendárními hráči 

V návaznosti na téma 125. výročí klub propaguje uvedení tohoto prvního dresu audiovizuální kampaní, která posiluje dvě základní myšlenky, jež Barçu definují: styl hry a katalánský původ.

Aby byl příběh ucelený, je video inspirováno konceptem „Chceme míč“ a podílí se na něm několik legendárních hráčů (Ronaldinho, Iniesta, Puyol, Gasol a Stoičkov) i současných hráčů (Cubarsí, Lewandowski, Araujo, Pedri, Fermín, Gavi, Balde, Lamine a Raphinha; Vicky, Alexia, Aitana, Mapi, Engen a Rolfo).

Ronaldinho zahajuje akci a jako první přihrává míč, který symbolizuje vlastní styl a fotbalovou DNA Barçy. Míč přichází k současným hráčům, kteří vzpomínají na symbolické fotbalové momenty z nedávné historie klubu a připomínají scény, které zároveň připomínají, co znamená být Kataláncem. Lewandowski, Araujo a Cubarsí se dělí o rajčatový chléb; Pedri a Fermín malují několik obrázků, které spojuje přítomnost karikaturisty Pilarína Bayése hovořícího o stylu hry Barçy, zatímco Stoičkov a Pau Gasol hovoří o svém odkazu a prostřednictvím videohovoru se dělí o své zážitky s Gavim a Baldem. Hráčky se zase spojí při tvorbě lidské věže spolu s Colla Castellers z Poble Sec. Během představení lze rozeznat spoustu detailů dresu pro sezonu 2024/25 a vše uzavírá výkřik „Visca Barça!“, který nezazní z úst nikoho jiného než Carlese Puyola.

Technická inovace materiálu dresů

Dresy mužského a ženského týmu FC Barcelona pro sezónu 2024/25 jsou vyrobeny z materiálu Dri-FIT ADV, který je nejvyšší kvalitou technických dílů Nike. Díky práci laboratoře Nike Sport Research Lab (NSRL) a údajům shromážděným pomocí pokročilé technologie mapování těla přinášejí soupravy pro tuto sezónu hbitost, prodyšnost a ventilaci přesně tam, kde jsou potřeba.  

Zavedené technické inovace představují nové standardy v oblasti vysokého výkonu. Každý prvek soupravy byl zdokonalen pomocí metod počítačového navrhování na základě 4D dat.

Tým designérů Nike aktualizoval barevný směr pomocí zaměření nazvaného „meta prizmatický“. Nové oblečení jako takové přebírá tradiční barvy a prostřednictvím světla a pohybu přidává týmu na jedinečnosti barevné palety a zároveň zachovává estetickou identitu klubu. Pánské, dámské a dětské soupravy lze zakoupit od 18. července prostřednictvím BARÇA STORES, oficiální platformy elektronického obchodu klubu, a také v Nike Stores a na Nike.com.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Co to má znamenat? Jsou tam staří pardálové a božský tam není, nechápu. jinak to kolečko přetluče znak, hmm

18.07.2024, 19:41
Pajinos McL_cule

nebude to třeba tím, že má Leo pořád hráčské povinnosti (navíc v USA na tady ty "image rights" jsou psi) a navíc je u konkurence (Adidasu)?

19.07.2024, 08:20
pyspetr McL_cule

jj to kolo je moc velké

19.07.2024, 08:28
Pajinos pyspetr

je fakt že tento návrh byl za mě o chlup lepší no - cdn.footballkitarchive.com (prý to bude verze pro fanoušky nebo co jsem někde četl)

19.07.2024, 08:30
angel McL_cule

Koleckonto bohuzel plati. Roky jsme si hrali na machry, zenemame placenou reklamu… ze pane Laporta

20.07.2024, 14:19

Moc se mi teda nelíbí. Já jsem nikdy nebyl úplně fanoušek těchto "půlených", ale bylo jasné, že se k nim dřív nebo později zase vrátíme.

19.07.2024, 12:12

Byl trn pekar Ronaldo?

20.07.2024, 14:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 12
2. Real Madrid CF 8
3. Club Atlético de Madrid 8
4. Villarreal CF 8
5. Girona FC 7
6. Deportivo Alavés 7
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Raphinha 3
3. Oihan Sancet 2
4. Iago Aspas 2
5. Sandro 2
13. Dani Olmo 2
34. Lamine Yamal 1
47. Pedri 1
56. Jules Koundé 1
57. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat