Důvody, proč chce Dembélé prodloužit smlouvu

Důvody, proč chce Dembélé prodloužit smlouvu

Zatím to vypadá, že Ousmane Dembélé podepíše smlouvu s Barcelonou. Deník Sport potvrzuje středeční novinky Gerarda Romera, že fotbalista prodlouží svůj kontrakt a souhlasí se snížením platu. Umožní tedy snížit mzdový rozpočet klubu.

Oznámení o pokračování spolupráce s Dembélém se očekává příští týden, kdy budou dotaženy všechny detaily nové smlouvy. Katalánský deník Sport uvádí, že 24letý hráč podepíše na dalších pět sezón.

Na druhé straně Catalunya Radio tvrdí, že rozhodnutí, pokud jde o délku smlouvy ještě nebylo provedeno. Dembélé měl Barceloně oznámit, že prodlouží smlouvu a že zvažuje dvouletý podpis s pětiletou opcí. Mundo Deportivo přináší úplně jiné zprávy. Podle deníku stále Barcelona čeká na rozhodnutí hráče a překvapily jí fámy, že již došlo k dohodě.

Pokud se potvrdí informace o podpisu smlouvy, bude to důkaz, že hráčova vůle převážila nad úsilím jeho agentů, doufající v lukrativní zisky z přestupu svého klienta do jiného klubu. Podle zpráv z Anglie měl Newcastle nabídnout 24letému útočníkovi až 15 milionů eur čistého ročně, ale zdá se, že pro Francouze nebyly peníze rozhodující. Co tedy mohl Dembélé použít při svém rozhodnutí? Své předpovědi v tomto ohledu představil deník Sport.

Význam pro Xaviho

Až už Barcelona hraje 3-4-3 nebo 4-3-3, křídla mají velkou roli v Xaviho týmu. Kouč na začátku přiznal, že chce sázet na hráče, kteří hrají zeširoka na křídlech, což v Barceloně nebylo vždy zvykem. Dembélé do této varianty perfektně sedí. To mu umožňuje využívat mnoho individuálních akcí na křídle. Zejména 3-4-3 vyžaduje defenzivní pozornost, ale to si Francouz a jeho spoluhráči uvědomují, proto trenér pracuje na systémových řešení. Ronald Araujo proto hraje blízko pravé straně hřiště.

Budování stabilního projektu

Xavi má smlouvu s Barcelonou do roku 2024 a těší se z podpory vedení. Má čas realizovat své nápady. Dembélé souhlasí s filozofií trenéra, který mu věří a raději se vyhne dobrodružstvím, které by mohly být finančně lepší, ale sportovně riskantní. Navíc v Barceloně se může cítit dobře, pokud jde o porozumění hry a sebevědomí

Mistrovství světa v Kataru

Když byl Dembélé zdravý, celkem pravidelně se objevoval v nominacích reprezentace Francie, ale místo v sestavě na světovém šampionátu mu nikdo nezaručí. Nové angažmá by mu mohlo způsobit problém s adaptací nebo pravidelným nastupováním. Za Barcelonou má jistotu pozice v kádru, a pokud vše půjde podle jeho představí, pravděpodobně na turnaj pojede. Dobré výkony v tak mediálním týmu vedou k nominaci do národního týmu.

Smlouva s pobídkami

Dembélé musí snížit plat. Barcelona mu však nabízí výrazné pobídky v podobě bonusů ohledně počtu odehraných zápas či trofejí. Pro 24letého hráče je to po finanční i sportovní stránce velká motivace.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Otázkou je zdraví. Pokud mu vydrží, může být být opravdu top fotbalista a klíčový pro naši hru. Poslední zápasy ukazuje, že se herně zvedá a je velkým přínosem. Kéž by vydržel!

23.12.2021, 20:44

Gerard Romero v létě jako jeden z prvních informoval o prodloužení Messiho. A jak to dopadlo...
Když byl Dembelé zraněný, býval bych tehdy radši, kdyby se s ním neprodlužovalo. Teď bych byl celkem rád, kdyby zůstal. Hraje opravdu dobře a až si znovu osvojí zápasovou rutinu, může být moc platným hráčem.

23.12.2021, 21:28

Taky budu rád, pokud Dembélé prodlouží. Je někdy sice dost zbrklý, ale jak se uklidní... Každopádně se mi na něm líbí, že umí vystřelit oběma nohama a to se stejnou razancí....

23.12.2021, 23:48
OndrejkoKM Johny Rivers

Jen nesmi prset.. jak jsem ho videl ted proti Seville, vzpomnel jsem si na zapas v sprnu kdyz jsme na mistrak prijeli z festaku.. at jsem chtel sebevic, ten balon byl proti me 🤙

24.12.2021, 05:40

V současný chvíli nejlepší řešení. Prachy už jsme za něj vyhodili, takže lepší mu dát ještě šanci nám to trochu vrátit. Pordat se snad pujde dát vždycky. Navic si myslim, ze s Danim by mohl svuj vykon jeste o dost zvednout

24.12.2021, 07:44
OndrejkoKM Killa

Dani snad pozvedne vic hracu o level hore.. snad.. snad.. 🤙

24.12.2021, 08:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat