Emerson: Asi už o prodeji přemýšleli, když se mnou podepisovali smlouvu

Emerson: Asi už o prodeji přemýšleli, když se mnou podepisovali smlouvu

I přesto, že sotva s Barcelonou podepsal smlouvu, po 40 dnech z klubu odešel do Tottenhamu. V rozhovoru popsal okolnosti svého odchodu a pocity, jaké ze svého krátkého působení v klubu měl.

Snil jsi o tom, že budeš nový Alves?

Byl to můj idol. Mimo fotbal, kde je superhvězda, je to skvělý člověk. Několikrát jsem s ním mluvil a vím, že o mě mluvil před ostatními lidmi hezky. 

S kým z hráčů sis nejvíce rozuměl?

Měl jsem dobrý vztah se všemi. Samozřejmě jsem si byl bližší s Coutinhem a Netem, protože jsou Brazilci a taky s Araújem. Busquets mi hodně pomohl, začal jsem se zlepšovat. Vysvětloval mi, jak Barcelona hraje a jak je to na hřišti pozičně.

Kdy sis uvědomil, že tě chtějí prodat?

Myslel jsem si, že chtějí, abych zůstal. Hrál jsem proti Getafe a další den jsem šel na trénink. To už jsem zjistil, co se začíná dít. Tottenham se domlouval s Barcelonou a už to bylo skoro zařízené. Nechápal jsem, co se děje, protože jsem o ničem nevěděl. Večer mi z klubu zavolali, že si chtějí promluvil a to už mi řekli, že mě chtějí prodat.

Jak ti to oznámili?

Setkal jsem se s vedením klubu. Řekli mi, že ta finanční situace není dobrá, že procházejí těžkým obdobím a že pro ně bude lepší mě prodat. Opakoval jsem jim, že bych chtěl zůstat, protože je mým snem hrát za Barcelonu. Věřil jsem, že bych tu uspěl. Pak jsem si ale uvědomil, že budu stejně muset tak i tak odejít.

Žádnou jinou možnost jsi neměl? Neuvažoval jsi o tom, že bys odmítl odejít?

Mojí ambicí bylo hrát. Vím, že jsem hráč, co má smlouvu. Mohl bych říct, že chci zůstat, ale chci být šťastný. Nechtěl jsem zůstat v klubu, který miluji, ale kde bych nebyl šťastný. Vím, že nechtěli, abych tady zůstal. Rozhodl jsem se, že se tedy odchodu nebudu bránit.

Připadalo ti, že tě využili?

To asi není to správné slovo, ale ublížili mi tím, jak se ke mě zachovali. Mohli to udělat jinak. Dalo se to vyřešit i lepším způsobem.

Myslíš si, že tě klub chtěl prodat už v okamžiku, kdy tě podepsali? 

Když jsem přišel, tak jsem si byl jistý, že mě nechtějí prodat. Ale když teď vidím, jak to dopadlo, tak si myslím, že už o tom prodeji asi přemýšleli, když se mnou podepisovali smlouvu.

Co bys chtěl vzkázat fanouškům?

Vždy mě podporovali, ať už ve zprávách nebo když jsem někoho potkal na ulici. Měl jsem dobrý pocit i na stadionu, věřili mi, že můžu v klubu uspět. Mrzí mě, že jsem takhle musel odejít, protože jsem mohl fanouškům ještě dělat radost. Odcházím s tím, že se možná jednou vrátím a tu radost jim udělám.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Hele, je to škoda. Obrovská. Ale v naší současný finanční situaci? Takhkle lehke přijít k penězům? Však Destovi pokryje záda Mingueza, či Roberto. A třeba v akademii najdeme nějakého dalšího kvalitního beka. Do zálohy jsme taky neměli koho střídat. Kvalitního a mladýho. A hle. Nico a Gavi....nebál bych se o tento post.

03.09.2021, 20:22

Všechny, co v poslední době z klubu odešli, spojuje jedna věta: "Klub mi ublížil tím, jak se ke mně zachoval." Zkrátka nejsou peníze! Když nemám prachy a mám možnost vydělat, tak přece neřeknu ne. A že tím pár lidí raním? Bohužel.. Situace je teď holt taková...
A nemyslím si, že ho Barça měla v plánu prodat hned při jeho nákupu. To by ho trenér nestavěl. Ale kdoví..

04.09.2021, 14:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 16
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Villarreal CF 12
5. Club Atlético de Madrid 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 5
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Iago Aspas 3
5. Sandro 3
7. Lamine Yamal 3
9. Dani Olmo 3
11. Raphinha 3
23. Pedri 2
60. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat