Emerson: Chci zůstat v Betisu, do Barcelony můžu přijít v červnu 2021

Emerson: Chci zůstat v Betisu, do Barcelony můžu přijít v červnu 2021

Pravý obránce ve službách Realu Betis, Emerson, okomentoval pro Radio Marca návrat do tréninkového procesu a jeho plány do budoucna. Média několikrát informovaly o jeho možném příchodu do Barcelony či dokonce prodeji jinam, nicméně jednadvacetiletý Brazilec má jiné plány.

Jestli zůstanu v Betisu i další sezonu? Myslím si, že ano. Vždy říkám totéž - chci ukončit sezonu a až pak hovořit o mé budoucnosti a tom, co budu nebo nebudu dělat. Nyní mám však kontrakt s Betisem, jsem velmi šťastný a i nadále zde chci hrát. Musíme počkat do konce ročníku a pak si promluvím s mým agentem. Obecně vzato ale chci setrvat tady.

S Betisem mám samozřejmě ještě jeden rok na mé smlouvě, do června roku 2021. Jsem zde velice šťastný, s mou rodinou a úžasným týmem, neuvěřitelnými fanoušky a městem, Podle mě budu i nadále působit u Verdiblancos. Do Barcelony mohu odejít za rok, ale nyní zůstávám zde.

Musíme být mentálně silní, jelikož hrát bez diváků není totéž, jako s nimi. Zpočátku nás to bude stát hodně, než se adaptuje. Musíme se přizpůsobit, změnit určité věci a být více soustředění, než dříve. Rovněž musíme být velice silní po fyzické stránce, jelikož jde prakticky o jiné zápasy. Jako spousta týmů jsme měli dobré a zlé časy.

Nyní je však jiná situace a máme správné hráče na to být někde u čela tabulky a budeme pracovat na tom, abychom se tam dostali. Kdyby se nám to nepovedlo, bylo by to pro nás zklamání. Jsme ambiciózní a chceme bojovat o evropské poháry. Nemůžeme být na pozici, na které jsme nyní a těch 11 kol pro nás bude velice důležitých.

Sevilla není favoritem pro derby. Víme, že Betis má celek, který dokáže porazit každého. Zvítězili jsme proti Realu Madrid a dokážeme porazit Barcelonu, Sevillu i jakýkoliv jiný celek. Nacházíme se v dobrém rozpoložení - možná i lepším, než Sevilla - nicméně v tabulce to nejde vidět. Naopak ve hře a zážitku ano.

Náš výběr dokáže vyhrát a budeme za to bojovat. V derby a podobných kláních neexistují favorité a jde o unikátní duel, ve kterém mohou prohrát i vyhrát oba kluby. A my doufáme ve vítězství. Jako Brazilec si samozřejmě přeji být v národním týmu. Trenér za mnou přišel na utkání s Getafe, které se tehdy moc nepovedlo.

Nesledoval však jenom tento jeden zápas, ale několik po sobě jdoucích. Jsem klidný. Každému se někdy nepovede odehrát dobrý zápas. Myslím si, že jsem obecně vzato odvedl dobrou práci a pořád musím růst, abych se v reprezentaci objevoval častěji.“ Dodejme, že rodák ze Sao Paula přišel loni v červenci za 12 milionů eur z Atlétika Mineira.

 


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat